Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Απολογία Μιχαλολιάκου 6 Nοέμβρη: Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Αντιφασιστική διαδήλωση και συγκέντρωση καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στις 6 Νοέμβρη (8.30πμ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο) τη μέρα απολογίας του “φύρερ” της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκου. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί της ίδιας μέρας και σε μια σειρά άλλες πόλεις. 

Στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για μια μαζική και απεργιακή αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση την ημέρα της απολογίας ανταποκρίθηκαν άμεσα και καλούν η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και άλλα σωματεία καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων, Γεωλογικού, Φιλοσοφικής, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, ΣΓΤΚΣ ΠΑΔΑ, ΣΜΗΧ ΠΑΔΑ, Παντείου, Παιδαγωγικού, Χημικού και ΑΣΚΤ. Στη συγκέντρωση στο Εφετείο καλούν επίσης η ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ.

Στο χώρο της εκπαίδευσης, σε μια σειρά από σχολές η απόφαση για συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση πάρθηκε από γενικές συνελεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μαζί με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο της Κεραμέως.  

“Στη δεύτερη γενική συνέλευση της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ που είχε εκατοντάδες φοιτητές, πάρθηκε απόφαση ότι θα κατεβούμε με πανό στη συγκέντρωση έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής την ώρα που θα απολογείται ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος, όπως έχουμε κάνει και προηγούμενες φορές έξω από το Εφετείο” δήλωσε στην εργατική αλληλεγγύη ο Άγγελος Διονυσακόπουλος από το ΣΕΚ στην Φιλοσοφική. “Όλοι καταλαβαίνουν πως πρόκειται για το αποκορύφωμα της δικαστικής διαδικασίας και αναγνωρίζουν τη σημασία που είχε η παρουσία των φοιτητών στο αντιφασιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια. Από τη μεριά μας σαν ΚΕΕΡΦΑ Φιλοσοφικής καταφέραμε να πάρουμε ψήφισμα και υπέρ της Πρωτοβουλίας για να γυρίσουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους. Πρόκειται για τα παιδιά που πέταξαν έξω από τις καταλήψεις και τους χώρους που έμεναν τόσα χρόνια. Η πανελλαδική συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 12 Οκτώβρη μας έδωσε πλούτο επιχειρημάτων και έμπνευση για να ανοίξουμε πλατιά αυτή τη συζήτηση”. 

Δεν επαναπαυόμαστε

"Έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού μας Συλλόγου, ως Φοιτητικός Σύλλογος Μεταλλειολόγων συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 31/10 και ώρα 8.30 πμ στο εφετείο στην απολογία του Μιχαλολιάκου” μας λέει η Γεωργία Σακελλάρη από το ΑΧΜΜΕΤ ΕΑΑΚ. “Το γεγονός οτι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός Βουλής καθώς και ότι η δίκη προχωράει με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, αποτελεί νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Δεν επαναπαυόμαστε σε αυτό. Αντιλαμβανόμαστε οτι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση απέναντι στους φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο είναι ο ίδιος ο λαός και η νεολαία μέσω της ενίσχυσης της αντιφασιστικής τους δράσης. Οφείλουμε να παλεύουμε ώστε να μην αφήσουμε κανένα χώρο στους φασίστες και μαζί με το εργατικό κίνημα να αγωνιστούμε κόντρα στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Τέλος στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και τους εργαζομένους, ντόπιους και μετανάστες. Κάνουμε ξεκάθαρο οτι οι φασίστες δεν έχουν χώρο ούτε στις σχολές, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, ούτε και πουθενά”.

“Στις 17/10 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μαζικότητα γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ” μας λέει η Εύα Ντόκου, από τη ΚΕΕΡΦΑ ΠΑΔΑ. “Πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση της συμμετοχής του συλλόγου στην κινητοποίηση για την απολογία του Μιχαλολιάκου στις 8.30πμ στον σταθμό Αμπελοκήπων όπου θα πάμε με πορεία προς το εφετείο. 

Επίσης συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία φέρτε τα προσφυγοπούλα πίσω στα σχολεία τους και διεκδικούμε: Επιστροφή των προσφυγόπουλων, που απομακρύνθηκαν βίαια από το κέντρο της Αθήνας, στα σχολεία τους, εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στα πρωινά τμήματα, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής με υποστηρικτικές δομές και διορισμούς εκπαιδευτικών, δωρεάν μεταφορά των παιδιών προς τα σχολεία φοίτησής τους, στέγαση μέσα στις πόλεις, ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία-χορήγηση ΑΜΚΑ”.


Συγκεντρώσεις

ΑΘΗΝΑ 
Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων, 8.30πμ 
Πορεία και συγκέντρωση στο Εφετείο
 
 
Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Αριστοτέλους και Τσιμισκή 10πμ
ΧΑΝΙΑ 
Πλατεία Αγοράς, 10 πμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Λιοντάρια, 10πμ
ΞΑΝΘΗ 
κεντρική πλατεία, 10πμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 
Περιφέρεια 10πμ
ΒΟΛΟΣ 
Άγιος Νικόλαος 10πμ
ΠΑΤΡΑ 
Πλατεία Γεωργίου 10 πμ