Εργατικό κίνημα
ΕΛΤΑ: Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις 5/2

5/2, Συγκέντρωση στα ΕΛΤΑ στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Με μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την Τετάρτη 5/2, εκατοντάδες ταχυδρόμοι/ισσες έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν τις 2.000 απολύσεις και το κλείσιμο πάνω από 200 καταστημάτων πανελλαδικά, όπως μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της εταιρίας συμβούλων Prices που ήρθε δήθεν για να εξυγειάνει τα ΕΛΤΑ χρειάζεται να περιοριστούν οι εργαζόμενοι κατά ένα τρίτο του συνολικού προσωπικού, να κλείσουν το ένα τρίτο από τα καταστήματα, να περιοριστεί η πανελλαδικότητα των ΕΛΤΑ με διανομή που θα ξεπερνάει τις 3 και 4 μέρες για ένα γράμμα.

Προφανώς όλο αυτό το σχέδιο που πορωθεί η διοίκηση με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει σαν άμεσο στόχο να χαρίσει κομμάτι της πίττας της διανομής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από το Σωματείο Ταχυδρομικών που καλούσε τη σημερινή συγκέντρωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδοθεί σε ένα τεράστιο ρουσφετολογικό όργιο μέσα στον οργανισμό των ΕΛΤΑ μοιράζοντας θέσεις σε διάφορους παρατρεχάμενους και δημιουργώντας νέες -χωρίς αντικείμενο- Γενικές Γραμματείες που τις χαρίζει σε “δικούς της”.

“Αυτοί που είναι διαχρονικά υπεύθυνοι για την χρεωκοπία του ΟΤΕ είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να πασσάρουν τα βάρη της χρεοκωπίας στις πλάτες των εργαζόμενων. Ήδη πάνω από 250 είναι οι πρώτοι απολυμένοι συμβασιούχοι που δεν του ανανέωσαν τις συμβάσεις. Πάνω από 500 είναι οι συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ετοιμάζονται ακόμα πάνω από 1.000 απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Είναι αδιανόητο ότι η ΠΟΣΤ δεν συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση. Χρειάζεται όλα τα σωματεία και οι 6.500 εργαζόμενοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές επιθέσεις”, ανέφερε στην ΕΑ ο ΒΠ εργαζόμενος στα κεντρικά των ΕΛΤΑ.