Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δήμοι Αθήνας-Νίκαιας: Καταδίκη της Χ.Α - Στήριξη στις 21 Μάρτη

Ψηφίσματα καταδίκης της Χρυσής Αυγής έβγαλαν τα δημοτικά συμβούλια Νίκαιας και Αθηναίων. 

Το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας, μετά από πρόταση της «Ανταρσίας στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», υπερψήφισε ομόφωνα στις 7/2 το ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να γίνει δεκτή από το δικαστήριο, αλλά αντίθετα να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων, όσο και η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης. Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας καλεί στη διαδήλωση της 21ης Μάρτη, στις 3μμ στην Ομόνοια.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την πρόταση έκαναν στις 10/2 οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα Είσαι Εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι που την καταψήφισαν ήταν οι δυο σύμβουλοι της ναζιστικής συμμορίας, με τον Κασιδιάρη να απειλεί. 

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα: «Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!» 

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στηρίζει τις εκδηλώσεις της 21 Μάρτη.