Η Αριστερά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προκήρυξη για την οργάνωση της αντίστασης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση

Προκήρυξη για την οργάνωση της αντίστασης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Βρούτση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του ΔΝΤ, της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Επιταχύνει την προώθηση της αντιασφαλιστικής τομής της ισοπέδωσης συντάξεων και δικαιωμάτων του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας 20ετίας, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για τα επόμενα χτυπήματα. Το αντισφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμη δώρο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και την εργοδοσία, καταργώντας το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης...” καταγγέλει μεταξύ άλλων και καλεί:

“Καμία αναμονή. Έκτακτες Γ.Σ. σε όλους τους χώρους δουλειάς, το συντονισμό και την κοινή δράση των ταξικών, αγωνιστικών πρωτοβάθμιων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Για μαχητικές απεργίες τώρα και πανεργατική απεργία και όχι μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία ήττας. Μπορούμε να νικήσουμε! Το δρόμο μας το δείχνει η Γαλλία με τις νικηφορές πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις που αναγκάζουν το Μακρόν σε συνεχή υποχώρηση. Στηρίζουμε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στις 13/2 και επιδιώκουμε την επέκταση και συντονισμό σε όλους τους κλάδου. Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2. 

Απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, επιχειρηματιών, κυβερνήσεων και ΕΕ στον κόσμο της εργασίας. Αγώνας για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου, του γύψου της «μεταμνημοναικής επιτροπείας» που στηρίζει το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων”.