Εργατικό κίνημα
5.500 ΟΑΕΔ: Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία ΟΑΕΔ 6/2

6/2, Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο.

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο έκαναν την Πέμπτη 6/2 τα μέλη του Συντονιστικού των 5.500 χιλιάδων εργαζόμενων με προγράμματα του ΟΑΕΔ σε φορείς του δημοσίου, που ζητάνε την άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εκπρόσωποι των σωματείων των μόνιμων εργαζόμενων του ΟΑΕΔ καθώς και αλληλέγγυοι από σωματεία και οργανώσεις. Σύντροφοι και συντρόφισσες από το Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης και την Εργατική Αλληλεγγύη βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πλάι τους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.

"Αυτοί οι συνάδελφοι πρόσφεραν για ένα χρόνο την εργασία τους και στον ΟΑΕΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες. Ο ΟΑΕΔ έχει ένα εκατομμύρια εγγεγραμμένους ανέργους και θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα. Εμείς σαν ομοσπονδία έχουμε βγάλει ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει πως θέλουμε να ανανεωθεί η σύμβασή τους γιατί είναι αναγκαίοι παντού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μακράκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι με προγράμματα ΟΑΕΔ θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία την Τρίτη 18/2 για να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον Βρούτση να τους πετάξει στο δρόμο.