Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σε αντίσκηνα στον Ελαιώνα οι πρόσφυγες της Πλ. Βικτωρίας

“Ο Μηταράκης διέταξε τις μαζικές εξώσεις προσφύγων και οι συνέπειες φάνηκαν με τις οικογένειες προσφύγων και τα μωρά να κοιμούνται κατάχαμα στη Πλατεία Βικτωρίας. Η συνέχεια ήταν να τσουβαλιαστούν στον Ελαιώνα, με θέση για μητέρες και μωρά στο χώμα και χωρίς κανένα τεστ για κορονοϊό!” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.  

“Πάνω από τριακόσια άτομα στοιβάχτηκαν στο στρατόπεδο του Ελαιώνα τις τελευταίες μέρες. Λεχώνες, νεογέννητα και μικρά παιδιά στην πλειοψηφία τους. Οι συνθήκες είναι τραγικές στον Ελαιώνα, ύπνος στο πάτωμα και ένα μπουκάλι νερό την ημέρα στα δύο άτομα. Κακές συνθήκες και ζέστη έχουν εξαντλήσει τους πρόσφυγες. Πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν σημεία αφυδάτωσης και εμπύρετα.

Καταγγέλλουν ότι περίμεναν ασθενοφόρο για μιάμιση ώρα, όταν η δομή είναι μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές νέων ανθρώπων. Στην πύλη βρίσκονταν μάνα με βρέφος με υψηλό πυρετό και ένα δεύτερο παιδί που έκανε επανειλημμένα εμετό. Ακολούθησαν οι καταιγίδες τις επόμενες μέρες… Απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Αθήνας για άμεση στέγαση των προσφύγων σε ξενοδοχεία και σπίτια μέσα στις πόλεις με έκτακτη επιχορήγηση πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές”.