Εργατικό κίνημα
Πρωτοβουλία “Κάτω Από τη Σκηνή”: Συνάντηση σύστασης Σωματείου 24/6

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 7μμ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η Πρωτοβουλία “Κάτω Από τη Σκηνή” καλεί στην πρώτη συνάντηση σύστασης του Σωματείου Επαγγελματιών Συντελεστών Παραστατικών Τεχνών. 

Δραματουργοί, ενδυματολόγοι, μουσικοί επιμελητές, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, συνθέτες, σχεδιαστές φωτισμών, χορογράφοι –αλλά και οι βοηθοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων, είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν “κάτω από τη σκηνή” και θέλει να συσπειρώσει αυτή η προσπάθεια. Η πρωτοβουλία για τη σύσταση του σωματείου είναι καρπός των μαζικών κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών. 

Το αρχικό κάλεσμα αναφέρει ότι: “η κοινή δράση μοιάζει περισσότερο από ποτέ αναγκαία, προκειμένου να απαντήσει στην επαπειλούμενη επιδείνωση της θέσης όλων των εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων στον πολιτισμό... Μοιάζει ήδη να γίνεται κοινή συνείδηση ότι η συμμετοχή στα σωματεία του χώρου και η ενδυνάμωσή τους αποτελεί μονόδρομο. Γιατί αυτή η μάχη θα διαρκέσει πολύ και απαιτεί συντονισμό και εκλεγμένους εκπροσώπους που θα μιλούν επίσημα και θα λογοδοτούν. Ακόμη και αν πολλοί από μας έχουν, για διάφορους λόγους, απογοητευθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το εγκαταλείψουμε. Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε σε κάθε σωματείο, τόσο πιο ισχυρό και δημοκρατικό μπορούμε να το κάνουμε, αντιτάσσοντας στη λογική της ανάθεσης τη λογική της συμμετοχής”.