Περιβάλλον
Ο Πειραιάς κόντρα στην COSCO

Συγκέντρωση και διαδήλωση στον Πειραιά ενάντια στο Master Plan της Cosco καλείται την Πέμπτη 25/6, στις 7μμ, στην πλατεία Κοραή, από ένα μεγάλο φάσμα σωματείων και φορέων. 

Ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ και Ταξική Εργατική Συσπείρωση του ΕΚΠ, η Ανταρσία στο Λιμάνι, οι Ενεργοί πολίτες Α’ κοινότητας - Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή, οι κινήσεις Λιμάνι φιλικό στην πόλη, Τα παιδιά του Πειραιά, Αγωνιστική Πρωτοβουλία “SOS Πειραιάς”, το δίκτυο Support Earth, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή κ.α. 

Η Πρωτοβουλία ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή στο κάλεσμά της σημειώνει: "Εδώ και δύο μήνες η Cosco (ΟΛΠ) έχει ξεκινήσει παράνομα τις εργασίες για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας (και όχι μόνο). Τις τελευταίες μέρες, κάτω από την πίεση των κατοίκων της Πειραϊκής και των αντιδράσεων από τα εργατικά σωματεία και τις περιβαλλοντικές κινήσεις, η COSCO αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τα έργα με απόφαση του ΣτΕ.. Δεν εφησυχάζουμε γιατί η Cosco θα συνεχίσει να αδιαφορεί, με τις πλάτες της κυβέρνησης, και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το Master Plan της, με το οποίο θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή. 

Ενώνουμε και δυναμώνουμε την αντίσταση με τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς του Πειραιά για να μπλοκάρουμε το Master Plan και την καταστροφή του περιβάλλοντος".