Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΣΕΗ: Στηρίξτε την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών

Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εκλογές του Σωματείου των Hθοποιών και θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη 25/6. Υποψήφιοι της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης έχουν συνεχή παρουσία και παρέμβαση, μοιράζοντας τη διακήρυξη της παράταξης και μιλώντας με τον κόσμο που κατέφθανε για να ψηφίσει.  

“Θεωρώ ότι οι εκλογές αυτές θα μας βγάλουν πιο δυνατούς και σαν σωματείο και σαν παράταξη”, μας είπε η Δήμητρα Σκλάβου, υποψήφια με την Ανατρεπτική Συσπείρωση. “Από δω και πέρα, χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που μας στερεί η Μενδώνη και το σύστημα συνολικά. Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τους ηθοποιούς που βγαίνουν μπροστά και παλεύουν, αλλά και με τους υπόλοιπους που μένουν πιο πίσω, γιατί έτσι θα πάμε όλοι μπροστά. Αυτό ήταν το θετικό στις κινητοποιήσεις που κάναμε τις προηγούμενες βδομάδες, ήμασταν όλοι μαζί στους δρόμους και καταφέραμε αρκετά πράγματα”.

“Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση, αγωνιζόμαστε και στις εκλογές με την Ανατρεπτική Συσπείρωση”, τόνισε η Χρύσα Μπαλατσούρα, ηθοποιός. “Οι ηθοποιοί ήταν από τις ομάδες που πλήγηκαν περισσότερο λόγω του κορονοϊού. Δεν πήραν όλοι επίδομα για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτήν τη νέα κατάσταση κι αν δεν κατεβαίναμε στο δρόμο, θα έπαιρναν ακόμα λιγότεροι. Λόγω της μάχης που δώσαμε, συσπειρώθηκαν συνάδελφοι στο σωματείο κι έχουμε εκατοντάδες νέα μέλη. Θέλουμε να συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις και η στροφή προς το σωματείο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να εκπροσωπηθούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, για να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική”. 

Μαζικό σωματείο

“Η Ανατρεπτική Συσπείρωση στηρίζει τη μάχη για τα ζητήματα των ηθοποιών, όπως η Συλλογική Σύμβαση, να σταματήσουν τα 3ωρα και 4ωρα ένσημα, να μην μπορούν οι εργοδότες να βρίσκουν διάφορους τρόπους για να μην πληρώνουν τα ένσημα”, υπογράμμισε ο Αντώνης Αντωνάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης. “Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να δουλεύουν με λίγο μισθό και να μη μαζεύουν συντάξιμα ένσημα και να μένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα. Να γίνουν τα ΔΗΠΕΘΕ κρατικοί μηχανισμοί που θα επιδοτούνται και θα προσφέρουν δουλειά σε πλήθος καλλιτεχνών. Θέλουμε ένα ισχυρό και μαζικό σωματείο που θα συνεχίσει την πίεση στην κυβέρνηση. Να στηρίζει όλους τους άλλους εργαζόμενους, στην Υγεία, την Παιδεία, στον ιδιωτικό τομέα, όπου υπάρχει μάχη. Επίσης, να βρίσκεται στο αντιρατσιστικό κίνημα δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες”.

Θερμή υποδοχή είχε η παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ με τη συμμετοχή προσφύγων, που μοίρασαν σε όλους την προκήρυξη για την αντιρατσιστική διαδήλωση στις 26/6 στο Σύνταγμα και τις εκδηλώσεις στο Ρουφ στις 27/6. Πολλοί ήταν αυτοί που έδειξαν τη στήριξή τους φορώντας το αυτοκόλλητο Black Lives Matter – Refugee Lives Matter, που καλεί στη διαδήλωση.


Υποψήφιοι της ΑΣΗ

1. Αλφό́νσο Θανάσης
2. Αντωνά́κος Αντώ́νης
3. Αυχιανές Νέστωρας
4. Κατσανού́λη Πέρσα
5. Κουκαλά́νι Βασίλης
6. Λαμπά́τος Γιώ́ργος
7. Μαρτζού́κος Αλέξανδρος
8. Μιχαηλίδου Τζό́υς
9. Μπαλατσού́ρα Χρυσού́λα
10. Μπρά́ϊλα Μαρί́α
11. Πίττα Τατιά́να
12. Πρεβεδώ́ρου Σταυρίνα
13. Σκλά́βου Δή́μητρα
14. Στυλιανού́ Σοφία
15. Υψηλάντη Κυριακή́
16. Χαριά́τη Δέ́σποινα
17. Χατζηνικολά́ου Βαγγέλης
18. Χριστοφυλλά́κης Νίκος 

Πού γίνεται η ψηφοφορία

Οι εκλογές του ΣΕΗ γίνονται:

• Στην Αθήνα από το Σάββατο 20 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 25 Ιουνίου, καθημερινά, από τις 10 πμ μέχρι και τις 8 μμ στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 33.

• Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 Ιουνίου από τις 9 πμ έως και τις 3 μμ και την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 10 πμ έως τις 8 μμ,  στο Βασιλικό Θέατρο, πλ. Λευκού Πύργου.

• Στην Πάτρα την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 3 μμ μέχρι και τις 8 μμ, στην αίθουσα Σώκαρη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στον 3ο όροφο, Πλ. Βασιλέως Γεωργίου Α’

• Στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 3 μμ μέχρι και τις 8 μμ, στο Θέατρο Μορφές.

• Στα Χανιά την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 3 μμ μέχρι και τις 8 μμ, στο ΔΗΠΕΘΕ Χανίων.

• Στη Λάρισα την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 3 μμ  μέχρι και τις 8 μμ, στο Θέατρο “Κώστας Τσιάνος” (πρώην Θέατρο του Μύλου)

• Στον Βόλο την Πέμπτη 25 Ιουνίου από τις 3 μμ μέχρι και τις 8 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.