Η Αριστερά
ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2020 - Η εργατική έξοδος από την κρίση

Το ξέσπασµα της οργής ενάντια στον ρατσισµό µέσα στην καρδιά του παγκόσµιου καπιταλισµού σηµαδεύει χωρίς αµφιβολία την πορεία της φετινής χρονιάς. Χρονιά της πιο θανατηφόρας πανδηµίας, χρονιά της µεγαλύτερης οικονοµικής βουτιάς, αλλά και χρονιά όπου η εργατική τάξη και η νεολαία διαψεύδουν εκρηκτικά όσους τις ήθελαν φοβισµένες, εξαντληµένες και καταπτοηµένες. Οι Τραµπ και οι Τζόνσον, οι Σαλβίνι και οι Λεπέν αυτού του κόσµου βλέπουν µε τρόµο τους δρόµους να πληµµυρίζουν µε αγριεµένους διαδηλωτές από την Αµερική µέχρι την Ευρώπη και ακόµη πιο πέρα.

Εδώ, η Νέα ∆ηµοκρατία του Μητσοτάκη συµπληρώνει ένα χρόνο στην κυβέρνηση αντιµέτωπη µε την οργή των απεργών. Οι απεργίες στα Νοσοκοµεία σηµάδεψαν την εργατική έξοδο από την καραντίνα, αλλά δεν έµειναν µόνες: οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόµενοι στον τουρισµό-επισιτισµό, οι εργάτες της Τέχνης, των δήµων, της ΕΥΔΑΠ µπήκαν στον χορό. Και δίπλα τους οι διαδηλωτές για το Περιβάλλον, για τους Πρόσφυγες και στο πλευρό του διεθνούς κινήµατος.

Παντού ανοίγει η πιο πλατιά πολιτική συζήτηση και αναζήτηση. Ακόµη και τα επίσηµα ΜΜΕ αναρωτιούνται αν φτάνουµε σε έναν νέο Μάη του ‘68. Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς αναζητούν απαντήσεις στα πιο πιεστικά ερωτήµατα: ποιες είναι οι αιτίες αυτής της πολύπλευρης κρίσης, πώς µπορούν οι αγώνες να νικάνε, ποια είναι η εναλλακτική λύση και µε ποια Αριστερά θα καταφέρουµε να την κερδίσουµε;

Οι συζητήσεις στον ΜΑΡΞΙΣΜΟ 2020 που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόµµα στις 11 και 12 Ιούλη στο Σεράφειο στο Ρουφ είναι αφιερωµένες στην προσπάθεια να βρούµε τις απαντήσεις µε τη βοήθεια των επαναστατικών ιδεών του Μαρξ και όλης της επαναστατικής παράδοσης.

Ελάτε να βρούμε τις απαντήσεις µαζί!


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιούλη

6 - 7.30μμ

Σεράφειο
Πανδημία και καπιταλισμός
Οµιλητές:
Χρίστος Αργύρης,
Γιώργος Ράγκος

Κλειστό Μπάσκετ
200 χρόνια Ένγκελς
Οµιλητές:
Σωτήρης Κοντογιάννης, 
Λέανδρος Μπόλαρης

Ανοιχτό Μπάσκετ
Τα όρια του ρεφορµισµού
Οµιλητές:
Αργυρή Ερωτοκρίτου,
Γιάννης Σηφακάκης

 
8 - 9.30μμ

Γήπεδα Μπάσκετ
Ο Μαρξ και η μακρόσυρτη κρίση του καπιταλισμού
Οµιλητής:
Πάνος Γκαργκάνας
 

KYΡIAKH 12 Ιούλη

6 - 7.30μμ

Σεράφειο
Το επαναστατικό κόµµα - Από τον Λένιν, τον Τρότσκι και τον Γκράµσι στο σήµερα
Οµιλητές:
Τάσος Αναστασιάδης,
Λίλιαν Μπουρίτη, 
Παντελής Παναγιωτακόπουλος
 
Κλειστό Μπάσκετ
Από το εμπόριο των σκλάβων στο Black Lives Matter
Οµιλητές:
Πέτρος Κωνσταντίνου,
Κώστας Πίττας
 
Ανοιχτό Μπάσκετ
Τέχνη, καλλιτέχνες και επανάσταση 
Οµιλητές:
Βασίλης Κουκαλάνι,
Αλεξάνδρα Μαρτίνη,
Αλέξανδρος Μαρτζούκος

 
8 - 9.30μμ

Γήπεδα Μπάσκετ
Η εργατική έξοδος από την κρίση
Οµιλήτρια:
Μαρία Στύλλου