Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ξαναρχίζει η Δίκη ΧΑ 24/6

Την Τετάρτη 24 Ιούνη συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την τρίμηνη διακοπή της λόγω των μέτρων για την πανδημία. Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών στις 15/6, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ζητούν την επίσπευση της δίκης. 

Η Πολιτική Αγωγή διεκδικεί την καθημερινή διεξαγωγή της και τη λήψη μέτρων ώστε να εξαντλείται το ωράριο των δικασίμων. Εκτίμηση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής είναι ότι με αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί η δίκη να τελειώσει το φετινό Οκτώβριο. (δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ: tinyurl.com/y9kd5q2l).

Το δικαστήριο έχει καλέσει τέσσερις συνηγόρους υπεράσπισης για την συνεδρίαση της 24/6, οι οποίοι θα αγορεύσουν για τις επιμέρους υποθέσεις. Σημειώνεται ότι τους έχει δοθεί η δυνατότητα να αγορεύσουν ξεχωριστά για τις υποθέσεις και για την εγκληματική οργάνωση και κάποιοι από τους συνηγόρους έχουν ζητήσει να πάρουν τον λόγο δυο και τρεις φορές. Μετά τις τέσσερις αυτές αγορεύσεις έρχεται η σειρά των αγορεύσεων για την εγκληματική οργάνωση.

Αντεπίθεση

Μέσα στους τρεις μήνες της διακοπής της δίκης η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ρατσιστικές πολιτικές και κλιμάκωσε την καταστολή. Σε συνδυασμό με την απουσία της δίκης θα μπορούσαν αυτές οι πολιτικές να γίνουν χείρα βοηθείας στους ναζί δολοφόνους για να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Κι όμως η κρίση της ναζιστικής οργάνωσης βάθυνε ακόμα πιο πολύ, ενώ παράλληλα το κίνημα πιέζει την κυβέρνηση πανταχόθεν. Η εβδομάδα που ξεκινάει η δίκη είναι γεμάτη απεργιακές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης που δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει το κόστος της κρίσης και της πανδημίας, ενώ κλείνει με μια μαζική πανελλαδική αντεπίθεση του αντιρατσιστικού κινήματος που βροντοφωνάζει ότι “Οι ζωές των προσφύγων μετράνε” στις 26 και 27 Ιούνη. Το κίνημα που κόβει τα πόδια στην κυβέρνηση και σε κάθε επίδοξο συνεχιστή ή μιμητή των ναζί, μπορεί και να βάλει τους Μιχαλολιάκους στη φυλακή.