Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
“Τhe River”, στις 28/7

Το Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων με έδρα τη Νέα Υόρκη διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση και προβολή με αφορμή την ταινία τεκμηρίωσης «THE RIVER», συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά την Τρίτη 28 Ιουλίου, από 19:00 έως 20:00 για την Ελλάδα και από 12:00 έως 13:00 (EST) για τον υπόλοιπο κόσμο (Eastern Standard Time). 

Από το Ιντλίμπ της Βόρειας Συρίας μέχρι τη συνοριακή γραμμή Ουγγαρίας-Σλοβενίας, η ταινία παρακολουθεί τις προσφυγικές ροές και μετακινήσεις στον Βαλκανικό χώρο τα τελευταία 8 χρόνια. Έχοντας ως άξονα αναφοράς το ποτάμι «Έβρος», το ανθρώπινο ποτάμι περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο, έρχεται αντιμέτωπο με αστυνομική βία και φράχτες, βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από θερμοκάμερες, επιβιώνει ανυπεράσπιστο στα αυτοσχέδια κέντρα υποδοχής πίσω από τα συρματοπλέγματα, αλλά δεν σταματά να ελπίζει. Και αυτή η ελπίδα αποτυπώνεται στα μάτια των παιδιών.

 Τη συζήτηση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο βραβευμένος Νεοϋορκέζος φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας Άλεξ Μορέλ. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θα προβληθεί και μέρος του κινηματογραφικού υλικού τεκμηρίωσης της ταινίας. Ο δημιουργός της ταινίας Θωμάς Σίδερης θα απαντήσει στις ερωτήσεις του Άλεξ Μορέλ ενώ η συζήτηση θα είναι διαδραστική και θα μπορούν να υποβάλουν και τις ερωτήσεις τους οι συμμετέχοντες. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και μέρος της ταινίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tinyurl.com/y3vhoawr .