Ιδέες
Εκδηλώσεις για τα Ιουλιανά 16/7

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση συζήτηση για τα Ιουλιανά την Πέμπτη 16 Ιουλίου στη Νίκαια. Ζωντανή συζήτηση που τροφοδοτήθηκε από τις εισηγήσεις καταρχάς του Λεωνίδα Κοντουδάκη μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και αγωνιστή της ΕΔΑ την περίοδο των Ιουλιανών. Οι ζωντανές περιγραφές των αγώνων της νεολαίας και της εργατικής τάξης και οι συγκρίσεις με το σήμερα είχαν τεράστιο ενδιαφέρον. Από τή νίκη της ΕΔΑ και το 25% του 1958, στις εκλογες της βίας και της, η δολοφονία του Λαμπράκη και από εκεί στην εξέγερση των Ιουλιανών. 

Στη συνέχεια μίλησε η Κατερίνα Θωίδου δημοτική σύμβουλος Νίκαιας με την ΄'ανταρσία στη κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης' που εξήγησε το πως ο καπιταλισμός αναπτυσσόταν εκείνη την περίοδο και πως δημιούργησε τον ιστορικό του νεκροθάφτη, μια νέα εργατική τάξη που μπήκε με ορμή στο προσκήνιο. Η συζήτηση έφτασε στην σημασία της στρατηγικής της αριστεράς και τα όρια που έβαζαν οι ρεφορμιστικές ηγεσίες εκείνη την περίοδο. Πολύτιμα ιστορικά διδάγματα για το σήμερα για να χτίσουμε το επαναστατικό κόμμα που θα βοηθήσει τις νέες εκρήξεις της εργατικής τάξης να φτάσουν μέχρι τη νίκη και όχι να πισωγυρίσουν. 

Η εκδήλωση συνέχισε με πλήθος τοποθετήσεων και ερωτήσεων και το ενδιαφέρον φάνηκε και στο τέλος με αρκετούς συντρόφους να αγοράζουν το βιβλίο για τα Ιουλιανά έκδοση του μαρξιστικού βιβλιοπωλείου αλλά και τη νέα έκδοση Πανδημία και κλιματική αλλαγή.