Εργατικό κίνημα
Άρτα: Οι ευθύνες για το θάνατο του Χ. Ζορμπά

Εργοδοτική ευθύνη για το θάνατο του Χρήστου Ζορμπά αποδίδει το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αρτας. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας στο χώρο  που βρέθηκε νεκρός ο 29χρονος στη βάρδιά του στις 6/6 στο εργοστάσιο της βιομηχανίας “Ήπειρος”, τα μέτρα ασφαλείας στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ήταν ανεπαρκέστατα: “υπήρχε ηλεκτρικός βοηθητικός πίνακας 400 Volt, με ασφάλειες 16 και 10 Amperes, στον οποίο δεν έχει τοποθετηθεί ηλεκτρολογικός αντηλεκτροπληξιακός διακόπτης (ρελέ διαφυγής)... δεν αξιολογήθηκε η επικινδυνότητα της εργασίας και δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ασφαλείας, καθώς και ότι δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ανάθεσης εργασίας σε εργαζόμενους με γνώσεις και εκπαίδευση για ασφαλείς πρακτικές”. 

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά, μετά τα τελευταία στοιχεία, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Ήδη από την Παρασκευή 19 Ιουνίου όταν η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας και οι συνήγοροι της οικογένειας δώσαμε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο, είχαμε μιλήσει για εγκληματική αμέλεια της εταιρίας που οδήγησε στο θάνατο του Χρήστου Ζορμπά. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια ζητάει από την εταιρία να μπει στο εργοστάσιο πραγματογνώμονας, που έχει ήδη διοριστεί από το ΤΕΕ, προκειμένου να κάνει τη σχετική ανεξάρτητη έρευνα. Η εταιρία μέχρι σήμερα αρνείται την είσοδο του πραγματογνώμονα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ο Χρήστος θα ήταν ζωντανός αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφάλειας που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν έχουν τηρηθεί”.

Μετά από πρωτοβουλία του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης, προτάθηκε ψήφισμα ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα της γαλακτοβιομηχανίας “Ήπειρος” σε ομοσπονδίες και σωματεία. Μέχρι στιγμής στηρίζουν: ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΠΗΤ, ΟΣΥΒΕΤ, ΠΟΠΟΚΠ, Σωματεία εργαζομένων Νοσοκομείων “Άγιος Σάββας”, “Γεννηματάς, “Αττικόν”, Σύλλογοι Δασκάλων «Παρθενώνας» και “Α' Αθηνών”, ΣΕΛΜΑ,  Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛ.ΓΟ. «Δήμητρα», Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας, Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ, Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.