Εργατικό κίνημα
ΔΟΥ: Στάση εργασίας 17/7

Στάση εργασίας την Παρασκευή 17/7 προκήρυξε η ΠΟΕ-ΔΟΥ και η ΟΣΥΟ προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση κατά την ώρα εργασίας τους. 

Ηθικός αυτουργός είναι οι πολιτικές περικοπών των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει τις εφορίες υποστελεχωμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις στις ΔΟΥ με τις συγχωνεύσεις σε εφορίες και τη σύνδεση του μισθού με στόχους, αναγκάζοντας τους εφοριακούς να “κυνηγάνε” τον κόσμο. 

“Έχουμε πολλούς συναδέλφους που έχουν τραυματιστεί από αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες”, υπογράμμισε ο Γιώργος Ρόδης, μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ. “Τα χρόνια των μνημονίων αφαίμαξαν τον κόσμο και τον έχουν εξοργίσει. Το δεύτερο είναι οι συνθήκες μέσα στις ΔΟΥ. Εργαζόμενοι που είναι εξαντλημένοι, δουλεύοντας σε απαρχαιωμένα κτίρια, με οδηγίες που δεν έχουν στόχευση τη φορολογία εκεί που υπάρχει πλούτος. Ακόμα δουλεύουμε με καρμπόν, δεν έχουμε τους απαιτούμενους υπολογιστές και τα μέσα για να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά μας. Αποτέλεσμα να καθυστερεί η δουλειά και οι φορολογούμενοι να χάνουν την υπομονή τους. Αυτό είναι ένα εκρηκτικό μείγμα. Στο τέλος, στοχοποιείται ο υπάλληλος, κάτι το οποίο βοηθάει την κυβέρνηση και τη διοίκηση, ώστε να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις”.