Να οργανωθούμε

Στην πράξη, ούτε το κουβάρι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχει λυθεί, ούτε –πολύ περισσότερο- δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα του ποιος και με ποιους τρόπους θα επιβάλει το πακέτο μέτρων που συνοδεύουν το νέο «σωτήριο» δάνειο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ότι όπου και αν καταλήξουν τα παζάρια για τη νέα επέμβαση της Τρόικας στην Ελλάδα, το πακέτο μέτρων είναι τόσο θηριώδες ώστε όλοι αυτοί οι «σωτήρες»-δανειστές ανησυχούν για τις αντοχές του πολιτικού συστήματος. Φοβούνται ότι όσο καλά και να σχεδιάσουν το νέο Μνημόνιο ώστε να διασφαλίζει την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων από το ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες, τα μέτρα θα σκοντάψουν στην πολιτική αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εργατική αντίσταση.

Καλά κάνουν και φοβούνται. Όπως η ιδεολογική τρομοκρατία και οι εκβιασμοί είναι ένα όπλο στα χέρια τους για να τρομάξουν τον κόσμο στην Ελλάδα και να τον οδηγήσουν στην υποταγή και την αποδοχή των μέτρων, ο φόβος για την εργατική αντίσταση είναι ένα αντίστοιχο όπλο από τη μεριά της εργατικής τάξης. Κάθε απεργία σε οποιοδήποτε χώρο ή κλάδο, κάθε διαδήλωση οργής από τη Μαδρίτη ως το Λονδίνο και από το Δουβλίνο ως το Σύνταγμα, ανεβάζει την πίεση της κάθε Μέρκελ, Λαγκάρντ ή Διαμαντοπούλου.

Δυνατότητα

Αυτή τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε την πίεση στα ουράνια. Οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα απεργιακό τσουνάμι. Αυτή είναι η επιθυμία και η προσδοκία κάθε εργαζόμενου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στα Λιμάνια, στην Υδρευση, παντού. Αλλά και κάθε διαδηλωτή στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και στις άλλες πλατείες «ισπανικού τύπου».

Για να κάνουμε πράξη αυτή τη δυνατότητα και να σπείρουμε τον πανικό στους κερδοσκόπους που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, χρειάζεται οργάνωση. Οργάνωση στη βάση, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε σωματείο για να υλοποιήσουμε τα βήματα μιας απεργιακής κλιμάκωσης. Αλλά και οργάνωση πολιτικά, με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, για να αναδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν την εναλλακτική λύση με την εργατική δημοκρατία και τον εργατικό έλεγχο απέναντι στη χρεοκοπημένη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Οι βαρόνοι των μίντια, οι Αλαφούζοι, οι Ψυχάρηδες και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να φέρουν τους διαδηλωτές του Συντάγματος σε αντιπαράθεση με τις απεργίες (που τάχα γίνονται από προνομιούχους συνδικαλιστές) και με την «ξύλινη» αριστερά. Η απάντησή μας είναι απλή και ξεκάθαρη. Οι πραγματικοί προνομιούχοι που πάντα προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν με τα ίδια «ξύλινα» ψέματα είναι αυτοί οι ίδιοι.

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι εδώ για να ξεσκεπάζει αυτά τα ψέματα και να βοηθάει τη δική μας μεριά να οργανωθεί. Κατεβείτε μαζικά και συγκροτημένα από το χώρο σας στο Πανεργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου. Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών το απόγευμα της ίδιας μέρας. Και ελάτε στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα τις επόμενες μέρες για να συζητήσουμε πώς θα συγκροτήσουμε το κίνημά μας μέχρι τη νίκη.

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εκβιαστές σε κατάσταση υστερίας