ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: “Μαχητική Πρωτοβουλία”

Είναι η πρώτη φορά που στις εκλογές δεν κατεβήκαμε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο αλλά κατέβηκαν 2 ξεχωριστά ψηφοδέλτια, η Μαχητική Πρωτοβουλία και οι Ανεξάρτητοι και μπορέσαμε να κερδίσουμε 2 αντιπροσώπους από τους 4 συνολικά.

Η Μαχητική Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε στην αρχή της χρονιάς, ύστερα από πολλή συζήτηση ανάμεσα σε συναδέλφους σχετικά με τον προσανατολισμό που έχει πάρει ο σύλλογός μας πάνω στο πως θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση τους μισθούς και τα επιδόματά μας. Από την μία μεριά υπάρχει η «επίσημη» γραμμή από το Δ.Σ. του συλλόγου μας που πιστεύει ότι πρέπει να αναζητήσουμε νομικούς τρόπους για να “εξαιρεθούμε” από το ενιαίο μισθολόγιο και από την άλλη μεριά η άποψη ενός κομματιού της βάσης των εργαζομένων που πιστεύουμε ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια με τους αγώνες μας και να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να κερδίσουμε 2 έδρες είναι μία πρώτη δικαίωση. Οι δύο αυτές τακτικές σίγουρα δεν οδηγούν στον ίδιο στόχο από άλλο δρόμο. Η μία οδηγεί στην εξατομικοποίηση και την απομόνωση και η άλλη στην αυτοπεποίθηση και το δυνάμωμα των αγώνων. Και σίγουρα τώρα πια μπορούμε με καλύτερους όρους να δώσουμε τη μάχη για να πείσουμε και την πλειοψηφία των συναδέλφων ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να νικήσουμε.

Τιάνα Ανδρέου, Αντιπρόσωπος στην ΟΣΥΟ