Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες

Τα θέματα γύρω από τα οποία συζήτησε το Συντονιστικό ήταν το νέο Μνημόνιο και η οικονομική κρίση, οι προσπάθειες για συναίνεση από τη μεριά του Παπανδρέου, οι αντιστάσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας με αναφορές από όλους τους ομιλητές και στο Σύνταγμα, η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Το δυνάμωμα των ΕΑΑΚ στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές επίσης ήταν αντικείμενο συζήτησης και μας επιβεβαίωσε ότι τα μάτια του κόσμου στις σχολές είναι στραμμένα στους αντικαπιταλιστές, στις ιδέες και τη δράση τους.

Από τη δική μας μεριά θα παλέψουμε μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας να βγουν καταλήψεις διαρκείας ενάντια στο Μνημόνιο στο πλευρό των εργαζόμενων που κινητοποιούνται με απεργίες.

Συλλαλητήριο 2 Ιούνη

Όπως είπε και ένας σύντροφος, «από το να μας κλείσουν αυτοί τις σχολές, καλύτερα να τις κλείσουμε εμείς», για να ανατρέψουμε τα μέτρα τους. Την Πέμπτη 2 Ιούνη θα γίνει παμφοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1 η ώρα το μεσημέρι. Την ίδια ώρα θα έχουν και την πανελλαδική συγκέντρωση τους οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα κάνουμε πράξη στο δρόμο το σύνθημα «Φοιτητές και εργάτες μαζί». Θα βαδίσουμε μαζί τους μέχρι το Σύνταγμα. Αυτή η κίνηση θα έχει διπλό μήνυμα. Πρώτον, την ενότητα με τους εργάτες. Δεύτερον, θέλουμε να μεταφέρουμε στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα το μήνυμα ότι η οργάνωση είναι δύναμη με την κοινή παρουσία φοιτητικών συλλόγων και των σωματείων του ΟΤΕ. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει ανοιχτά το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων πάνω στο Σύνταγμα.

Δημήτρης Αγωγιάτης, Μαθηματικό

Διαβάστε επίσης

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες