Ρατσιστική έφοδος της Αστυνομίας

«Την περασμένη Τετάρτη, στις 7πμ, ήρθε η αστυνομία μαζί με τη δημοτική αστυνομία και έκαναν έφοδο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Κύπρου 67-69. Μέσα στο κτήριο κοιμόνταν 28 μετανάστες. Εβγαλαν όλο τον κόσμο έξω και δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους να πάρουν ούτε τα πράγματά τους. Δεν είναι εγκληματίες, ζουν σε αυτό το σπίτι γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν ενοίκιο.

Κάποιοι είναι μικροπωλητές και κάποιοι μαζεύουν πράγματα που τα πάνε για ανακύκλωση. Τους τα πήραν όλα - και τα μπαγκάζια τους, η αστυνομία πήγε και ήρθε πέντε φορές με καμιόνια αδειάζοντας το σπίτι. Από τέσσερα παιδιά έλειπαν και τα λίγα λεφτά που είχαν, 800 ευρώ, καθώς και πέντε διαβατήρια.

Διαμαρτύρονταν

Μαζεύτηκαν και Έλληνες που διαμαρτύρονταν, αλλά δεν ήταν δυνατόν να τους σταματήσουμε. Υπήρχε μια δημοσιογράφος από Ινδονησία με αμερικάνικα χαρτιά που τράβηξε φωτογραφίες. Η αστυνομία της την έπεσε, αλλά αυτή τους απείλησε ότι θα τους κάνει μήνυση και θα πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ετσι, μετά από τις απειλές των δημοσιογράφων τελικά μας δώσανε άδεια να πάμε στο μέρος που είχαν μεταφέρει τα πράγματα, σε ένα χώρο του Δήμου που ήταν στην Ιερά Οδό, μετά τη Γεωπονική.

Εκεί μας άφησαν να ψάξουμε, αλλά βρήκαμε μόνο ένα διαβατήριο και καθόλου λεφτά. Μας είπαν να κάνουμε ένα έγγραφο στον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την καθαριότητα. Μετά ήρθε εκεί η αστυνομία, αυτοί που είναι ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας μάσκες στα πρόσωπα που αφήνουν να φαίνονται μόνο τα μάτια, κρατώντας αυτόματα όπλα, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε τα πράγματά μας. Μας είπαν να φύγουμε γρήγορα από το χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να ψάξουμε καλά.

Οι 28 που έφυγαν από το κτήριο είναι στο δρόμο, πολλοί από αυτούς χωρίς χαρτιά. Χθες έναν μικρό, 17 χρονών, θέλαμε να τον βάλουμε σε ένα κέντρο που δίνει στέγη, αλλά δεν τον δεχθήκανε. Ενας Έλληνας, προθυμοποιήθηκε να πάρει τρεις νεαρούς σπίτι του. Ξεκίνησε προς τη Σταμάτα με τα τρία παιδιά. Η αστυνομία τον πήρε τηλέφωνο και τον εκφόβισαν ότι δεν έχουν χαρτιά και θα βρει το μπελά του και έτσι αναγκάστηκε να τους αφήσει».