Εργατικό κίνημα
Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

19/7, δήμος Αθήνας. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Σε αναβρασμό βρίσκονται μια σειρά από γειτονιές της Αθήνας ενάντια στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη που μέσα στο κατακαλόκαιρο κόβει δέντρα και τοποθετηθεί κοντέινερ στους λιγοστούς ανοιχτούς χώρους για να τοποθετήσει μέσα σε αυτά τα παιδιά της προσχολικής αγωγής.

Την περασμένη Δευτέρα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από την Επιτροπή Γειτονιών Πολιτών Πατησίων ενάντια στην καταστροφή του πάρκου Μηναΐδη-Φωτιάδη στα Πατήσια, την Επιτροπή Κατοίκων για το πάρκο Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη καθώς και από την Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια «ανάπλασης» του πάρκου. 

Το παρών έδωσαν επίσης εργαζόμενοι/ες του δήμου που διεκδικούν την παραμονή τους στη δουλειά με το πανό της Επιτροπής Συμβασιούχων Covid19 του Δήμου Αθήνας καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ.Σάββας και οι δημοτικές κινήσεις Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

«Xαμπάρι δεν παίρνει από την κλιματική κρίση και σχεδιάζει να κόψει δέντρα για να εγκαταστήσει τα τσίγκινα κοντέινερ της προσχολικής αγωγής στην Φαέθωντος και Κρίσσης. Όπως έκανε και στην Ιακωβάτων, προχωρώντας σε μπούλινγκ κατά της υπηρεσίας Πρασίνου για να τα αποκαλεί... "θάμνους"» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας σχολιάζοντας την στάση του δημάρχου Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο. «Κουβέντα για τα ΜΑΤ που έστειλε και επιτέθηκαν κατά των υπερηλίκων της Ιακωβάτων. Ο νέος Ομέρ Πριόνης-Μπακογιάννης επικαλείται την υποχρέωσή του να έχουν τα παιδιά πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, κάτι που το ξεχνούσε επί δύο χρόνια. Και βέβαια το "δεν υπάρχουν άλλοι χώροι, άλλα κτίρια" είναι ένα επιχείρημα που δείχνει πόσο κυνικά υπερασπίζονται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ώρα που οι ιδιώτες βρίσκουν τα απαραίτητα κτίρια και τους χώρους για κερδοσκοπία. Ο πανικός για της δημοτικής αρχής φάνηκε ξεκάθαρα με την περιγραφή των κινητοποιήσεων ως "υποκινούμενων από τον Κωνσταντίνου"… Όταν αντί για σχολεία στοιβάζεις παιδιά σε κοντέινερ, όταν κόβεις δέντρα θα βρεθείς αντιμέτωπος με τη δίκαιη οργή του κόσμου. Είμαστε μαζί τους ανυποχώρητα».