Περιβάλλον
Συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Κυψέλη, 20/7

20/7. Φωτό: ΣΕΚ Κυψέλης

Σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Τρίτη 20/7 στις 7μμ καλεί η Επιτροπή κατοίκων για το πάρκο της Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη στο χώρο του πάρκου. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά της: 

“Ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει κρυφά να τοποθετήσει τσίγκινα κοντέινερ στο καταπράσινο χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη. Ανάμεσα σε πυκνές πολυκατοικίες είναι ο μόνος αδόμητος πράσινος χώρος για τη γειτονιά. 

Η δημοτική αρχή του Μπακογιάννη εκκένωσε τον χώρο και έστειλε μπουλντόζα (Σάββατο 17/7) με στόχο την αποψίλωση για την τοποθέτηση των 6 κοντέινερ που προορίζονται να στεγάσουν 138 παιδιά του 6ου κοινοτικού διαμερίσματος για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. 

Το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε με διαθήκη στον Δήμο Αθηναίων ώστε να το διαχειρίζεται και να το συντηρεί, υπό την προϋπόθεση να μην προβεί ποτέ στην ανοικοδόμηση οποιουδήποτε κτίσματος εντός των ορίων του, αφού επιθυμία του πρώην ιδιοκτήτη του ήταν αυτό να παραμείνει ελεύθερο για χρήση από τα παιδιά της περιοχής».

«Την Τρίτη το πρωί κάτοικοι της περιοχής κάναμε διαμαρτυρία την ώρα που η μπουλντόζα μάζευε τα μπάζα από τα ξύλινα σπίτια των προσκόπων ταρακουνώντας τα δέντρα» δήλωσε η Βίκη, κάτοικος της περιοχής στην Εργατική Αλληλεγγύη. «Εμείς καλούσαμε τη γειτονιά με την ντουντούκα στη σημερινή συγκέντρωση στις 7 μμ. στο πάρκο».