Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο ΥΠ.ΠΟ.

Αθήνα, Πρωτομαγιά. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Πολύ μαζική ήταν η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων που έγινε την Τρίτη 17 Μάη. Η αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια γέμισε από εργαζόμενους και εργαζόμενες από όλους τους χώρους του Υπουργείου.

«Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης που συμετέχουμε στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) αναδείξαμε στις τοποθετήσεις τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα των μουσείων, για να φύγουν οι χορηγοί από τα μνημεία και την Ακρόπολη, για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες», μας είπε η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου, από τη Διεύθυνση Έρευνας και Μελετών. «Υποστηρίξαμε ότι χρειαζόμαστε σωματεία μαχητικά που μπαίνουν μπροστά σε όλους τους αγώνες, φέρνοντας παραδείγματα και από άλλους εργατικούς χώρους όπως της COSCO, την e-food, τα νοσοκομεία.

Καλέσαμε επίσης οι εκλογές του Συλλόγου που ακολουθούν να μην πραγματοποιηθούν, όπως ανακοινώθηκε, στις 15 Ιούνη που είναι η ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, αλλά σε άλλη ημερομηνία. Για μας είναι ανάγκη ο Σύλλογος να βρεθεί εκείνη τη μέρα στο δρόμο για να απαιτήσουμε την καταδίκη ξανά των ναζί».