...και το Σύνταγμα

Οχτώ από τους διαδηλωτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία έχουν συλληφθεί. Το Σάββατο το απόγευμα δόθηκε μια πρώτη απάντηση καθώς έγινε συγκέντρωση στην πλατεία παρά την προκλητική στάση των ΜΑΤ που συνεχώς πλησιάζαν τους συγκεντρωμένους, ενώ είχαν στρατοπεδεύσει στην πάνω πλευρά του Συντάγματος. Στη συνέλευση που έγινε το βράδυ αποφασίστηκε πορεία από το Σύνταγμα στο Δημαρχείο Αθήνας για την απαράδεκτη στάση του Καμίνη.

Η πορεία έγινε τη Δευτέρα 1η Αυγούστου και συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Κατέβηκε από την Ερμού, πέρασε στην οδό Αθηνάς και κατέληξε στο Δημαρχείο με πολλά συνθήματα και παλμό. Η πλειοψηφία των συνθημάτων τόνιζαν ότι το Σύνταγμα θα συνεχίσει.

Στη διαδήλωση μοιράστηκε ανακοίνωση από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης πάλι φόρεσε κράνος και ασπίδα των ΜΑΤ».

Ένα κομμάτι της: «Ο δήμαρχος που αρνείται να πιέσει στοιχειωδώς την κυβέρνηση για να μην οδηγηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων στην απόλυση και οι υπηρεσίες σε διάλυση, χέρι χέρι με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή οργάνωσε την επιχείρηση της αστυνομίας κατά του Συντάγματος και εξαπέλυσε μύδρους κατά των προσφύγων στα Προπύλαια... Στις 29 Αυγούστου περικυκλώνουμε το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικώντας να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος».

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
Ο Καμίνης ενάντια στους συμβασιούχους
...και το Σύνταγμα