ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μετά τις εκδικητικές απολύσεις αγωνιστών δημοσιογράφων στο συγκρότημα του Μπόμπολα, τις στοχευμένες απολύσεις όσων δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις στη Sportday, τις δηλώσεις του Ψυχάρη ότι και στον ΔΟΛ θα προχωρήσουν γρήγορα οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, τις μειώσεις μισθών κατά 16% στις οποίες προχώρησε ο όμιλος Λυμπέρη στον περιοδικό τύπο, αλλά και τις απολύσεις στα ιντερνετικά ΜΜΕ όπως στο TVXS, στο στόχαστρο των επιθέσεων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.

Η εργοδοσία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία δήλωσε αδυναμία να καταβάλει την εξόφληση του Ιουλίου. Μάλιστα όσοι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει στο τέλος Ιούλη για τη χορήγηση της θερινής άδειάς τους, έλαβαν μόνο το σχετικό επίδομα. Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 3μμ, είχε προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου μετά την επίσημη ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή, θα αποφάσιζαν συλλογικά τη στάση τους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ανάγκη για συντονισμένη απεργιακή απάντηση των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η δημιουργία εργασιακών επιτροπών σε κάθε μαγαζί, μπορεί να βάλει την πίεση στις ηγεσίες των Ενώσεων και ιδιαίτερα στην ΕΣΗΕΑ, αναγκάζοντάς την να πάρει πρωτοβουλίες για άμεση και συντονισμένη απεργιακή δράση ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των ΣΣΕ.