Επιτροπή Ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι

Η συζήτηση ήταν πλούσια. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να ξεσηκωθεί από τώρα η γειτονιά απέναντι στην προκλητική απόφαση του Καμίνη να χαρίσει γραφεία στους τραμπούκους δολοφόνους της ναζιστικής συμμορίας, ενώ κατατέθηκαν πολλές ιδέες για δράση.

Μετά τη σύσκεψη κυκλοφόρησε αφίσα, προκήρυξη και κείμενο υπογραφών για να γίνει γνωστό το θέμα σε όλη τη γειτονιά του Παγκρατίου, αλλά και στο Νέο Κόσμο (που ανήκει στο ίδιο διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας), στο Βύρωνα και την Καισαριανή.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική αφισοκόλληση στην οδό Φιλολάου, ιδιαίτερα κοντά στο κτίριο που βρίσκεται ο χώρος που έχει δώσει ο Καμίνης στους νεοναζί. Την Παρασκευή το πρωί έγινε εξόρμηση ενημέρωσης στους εργαζόμενους της Καθαριότητας που στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική αφού και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να έχουν στα πόδια τους νεοναζί δολοφόνους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της Επιτροπής στις 24 Αυγούστου, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στις Λαϊκές Συνελεύσεις των γύρω περιοχών και συναντήσεις με σωματεία εργαζόμενων για να συμμετέχουν στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν άμεσα. Μια πρώτη κινητοποίηση θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας στις 29 Αυγούστου, ενώ θα οργανωθεί μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην περιοχή στις αρχές Σεπτέμβρη.

Ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η Επιτροπή αναφέρει: «Το κοινοτικό συμβούλιο του 2ου διαμερίσματος είχε από την πρώτη στιγμή εκφράσει την ομόφωνη αντίθεσή του στην παραχώρηση των γραφείων της οδού Φιλολάου στον φασίστα Μιχαλολιάκο. Είχε μάλιστα αποφασίσει ότι τα γραφεία, που ανήκουν στην 2η κοινότητα, θα χρησιμοποιούνται από τις Σχολικές Επιτροπές, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις παρατάξεις του 2ου Διαμερίσματος. Είναι καθαρή πρόκληση να στερούνται χώροι από τους δασκάλους και τους καθηγητές και να δίνονται στους νεοναζί. Στην τελευταία του συνεδρίαση (13/7), το κοινοτικό συμβούλιο επανέλαβε την αντίθεσή του. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την οποιαδήποτε παραχώρηση γραφείων στην παράταξη των νοσταλγών του Χίτλερ, που χαιρετούν ναζιστικά στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, που οργανώνουν πογκρόμ με μαχαιρώματα ενάντια στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή της αστυνομίας, αλλά και επιθέσεις ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές όπως είδαμε όλοι κατά την 48ωρη Γενική Απεργία στις 28 και 29 Ιούνη. “Γραφεία” γι’ αυτούς σημαίνει ορμητήριο συμμοριών που θα τρομοκρατούν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές στην περιοχή, σημαίνει καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις σαν αυτή στο Ν. Κόσμο. Θέλουν να επαναλάβουν εδώ την εμετική δράση τους στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν μέχρι τώρα: Κοινοτικοί Σύµβουλοι του 2ου Διαµερίσµατος, η Επιτροπή Κατοίκων του Άλσους Παγκρατίου, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και τη Φασιστική Απειλή.

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
Να τσακίσουμε τις επιθέσεις των νεοναζί. Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Νέο Κόσμο