Διεθνή
Παλαιστίνη: Τα ψέματα Ισραηλινής προπαγάνδας ξεσκεπάζονται

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το φιάσκο της ισραηλινής επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ανέδειξε σε όλη την υφήλιο με τεράστιο κόστος τα άθλια ψέματα που αναπαράγει το κράτος του Ισραήλ προκειμένου να δικαιολογήσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει στην Γάζα βομβαρδίζοντας σπίτια, σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία. 

Εδώ και εβδομάδες ο ισραηλινός στρατός έχει βομβαρδίσει όλα τα νοσοκομεία της Γάζας υποστηρίζοντας ότι αποτελούν καταφύγια ή ορμητήρια της Χαμάς. Ειδικά το νοσοκομείο Αλ Σίφα -από το 2014- παρουσιαζόταν από μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σαν το «διοικητήριο» της Χαμάς. 

Η Χαμάς, το προσωπικό του νοσοκομείου και διάφοροι διεθνείς οργανισμοί που είχαν πρόσβαση στο νοσοκομείο διαβεβαίωναν εβδομάδες τώρα, ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή στρατιώτες σε αυτό. Και η βάρβαρη εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα το απέδειξε. Παρά τους εξευτελισμούς και τους βασανισμούς τους οποίους επέβαλε στους άρρενες που ήταν μέσα στο νοσοκομείο αφού τους ξεχώρισε από τα γυναικόπαιδα δεν βρήκε ούτε ένα μαχητή της Χαμάς και φυσικά κανένα «διοικητήριο». 

Το μόνο που βρήκε να παρουσιάσει ο ισραηλινός στρατός σαν «αποδεικτικά στοιχεία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» ήταν μισή ντουζίνα ΑΚ χωρίς γεμιστήρες , ένα φορητό υπολογιστή και σε μια «αλά Μόντυ Πάιθονς στιγμή», όπως σχολιάζει το Αλ Τζαζίρα, δύο δοχεία με αντισκωριακό σπρέι... 

Ακόμη πιο εξωφρενική ήταν η επιμονή με την οποία ο αξιωματικός των IDF επαναλάμβανε σαν «απόδειξη» του πόσο «πανούργοι» είναι οι Παλαιστίνιοι, ότι τα όπλα βρέθηκαν στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου. Όποιοσδήποτε έχει εξεταστεί σε μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας γνωρίζει ότι πρέπει να αφαιρέσει κάθε μεταλλικό αντικείμενο. «Ρώτησα έναν ειδικό ακτινολόγο αν θα ήταν δυνατόν να κρύψει κανείς όπλα σε αυτό το δωμάτιο» γράφει ένας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα. Η απάντηση ήταν: «Τη στιγμή που το μηχάνημα θα έμπαινε σε λειτουργία θα τράβαγε τα όπλα. Ο τομογράφος δεν μπορεί να λειτουργήσει με τουφέκια πάνω του. Το να λέει κανείς ότι ένα νοσοκομείο στη Γάζα θα παραχωρούσε ένα από τα κύρια διαγνωστικά μηχανήματά του για να κρύψει μια τσάντα με μερικά όπλα είναι απλά παράλογο».

Τέσσερις μέρες μετά το φιάσκο του Αλ Σίφα άκρως αποκαλυπτικά ήταν και αυτά που αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz για το τι συνέβη στις 7 Οκτώβρη στο φεστιβάλ ρέιβ μουσικής στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με την Γάζα, όπου σκοτώθηκαν 364 ισραηλινοί και άγνωστος αριθμός μαχητών της Χαμάς. 

Η  Haaretz ανέφερε ότι ένα μαχητικό ελικόπτερο των IDF που άνοιξε πυρ στον χώρο της συναυλίας χτυπούσε αδιακρίτως μαχητές της Χαμάς αλλά και εναπομείναντες ισραηλινούς που συμμετείχαν νωρίτερα στο φεστιβάλ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ισραηλινό μέσο Mako (πηγή: Νews in France) ισραηλινοί στρατιωτικοί που ήταν στα ελικόπτερα που έδρασαν, είχαν να αντιμετωπίσουν από αέρος «ένα δίλημμα ως προς το ποιες είναι οι δυνάμεις μας, ποιος είναι ο εχθρός και ποιοι είναι οι πολίτες». «Η όλη απόφαση εξαρτιόταν πλέον από εμένα» είπε ένας αντισυνταγματάρχης ισχυριζόμενος ότι επέλεξε στόχους για τους οποίους «η πιθανότητα να πυροβολήσει ομήρους είναι χαμηλή».

Άλλη ισραηλινή εφημερίδα, η Yedioth Ahronoth (πρακτορείο Αναντολού), ανέφερε σε άρθρο της επίσης ότι ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος: «Οι πιλότοι δυσκολεύονταν να διακρίνουν ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος Ισραηλινός… Όταν το συνειδητοποίησαν αυτό, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν βλήματα πυροβολικού εναντίον των τρομοκρατών ανεξάρτητα, χωρίς να πάρουν άδεια από τους ανωτέρους τους». 

Το ζήτημα που ανοίγει δεν αφορά στο γεγονός ότι υπήρχαν ισραηλινές απώλειες από τις επιθέσεις της Χαμάς αλλά στο ποια ήταν η συμβολή του ισραηλινού στρατού στο μέγεθος τους, στο χαρακτήρα των απωλειών, στον τρόπο που έγιναν αυτές, και βέβαια την προπαγανδιστική χρήση («τους έκαιγαν ζωντανούς») στη συνέχεια από το κράτος του Ισραήλ. 

Κάτι που ουσιαστικά μαρτυρά την χρήση βαρέων όπλων προς πάσα κατεύθυνση από μεριάς Ισραήλ όπως το ίδιο μαρτυρούν και οι εικόνες των εκατοντάδων καμένων και ολοσχερώς διαλυμένων αυτοκινήτων από τις 7/10 που αργότερα συγκέντρωσε σε συγκεκριμένο χώρο ο ισραηλινός στρατός. Το συγκλονιστικό βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει πριν από πολλές μέρες η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet δείχνοντας εικόνες από ελικόπτερα Apache να εξαϋλώνουν αυτοκίνητα και πεζούς σαν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι δείχνει τι μπορεί να δημουργήσει αυτό το μέγεθος της καταστροφής – ακόμη και αν σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και τα παπαγαλάκια του στο Ισραήλ και στην Ελλάδα, οι εικόνες καταγράφουν πλήγματα εναντίον μαχητών της Χαμάς εντός της Γάζας καθώς υποχωρούσαν. 

Οι μαρτυρίες επιζώντων όπως της 44χρονης Γιασμίν Ποράτ, (μητέρας τριών παιδιών που είχε πιαστεί όμηρος από την Χαμάς αφού κατέφυγε σε σπίτι στο κιμπούτζ Μπε’έρι, έχοντας ξεφύγει από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ «Νόβα») δείχνει ότι τα ίδια συνέβαιναν και στο έδαφος καθώς όπως ανέφερε οι ισραηλινοί όμηροι που ήταν μαζί της δεν εκτελέστηκαν από την Χαμάς αλλά: «σκοτώθηκαν από πολύ, πολύ βαριά διασταυρούμενα πυρά» που ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός. 

Το ισραηλινό κράτος όχι μόνο συστηματικά λέει ψέματα αλλά επιδιώκει να πνίξει κάθε μαρτυρία που το εκθέτει -όπως αποδείχτηκε από την απαγόρευση στους δημοσιογράφους να μιλάνε με ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς απο τότε που μια από αυτούς μίλησε εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης χωρίς να παρουσιάζει τους Παλαιστίνιους που την κρατούσαν, σαν «ανθρώπινα-τέρατα». Και κυρίως από το γεγονός ότι δολοφονεί ανελέητα δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ έχοντας στείλει στον άλλο κόσμο 48, έναν για κάθε μέρα πολέμου από τις 7 Οκτώβρη και μετά.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί τους θανάτους των ισραηλινών πολιτών «παράπλευρη απώλεια» στο μεγάλο του σχέδιο να «καθαρίσει» την Γάζα από τους Παλαιστίνιους.