Εργατικό κίνημα
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Ακύρωση της απόλυσης του προέδρου του σωματείου

20/12/23, συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στην απόλυση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ. Φωτό: ΣΕΚ Πειραιά

Την ακύρωση της απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου από την εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο εξέδωσε και διαταγή για την άμεση επαναπρόσληψή του. Παρ' όλα αυτά, η εργοδοσία αρνείται να τον επαναπροσλάβει, παρά το πρόστιμο που καθημερινά θα πρέπει να καταβάλλει. 

«Το μένος τους για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι τόσο μεγάλο που έφτασαν να αρνηθούν μέχρι και την είσοδό του στο γραφείο του Σωματείου, παρουσία επίσης του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου», αναφέρει το δελτίο Τύπου του σωματείου εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ και συνεχίζει: «Η εργοδοσία σε ένα παραλήρημα εμμονής κατά του συναδέλφου επιλέγει να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη και να εξαντλήσει κάθε νομικό όπλο, σέρνοντας τον συνάδελφο για άλλη μια φορά στα δικαστήρια... Καλούμε όλα τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβούν σε ανακοινώσεις στήριξης στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Μέχρι την οριστική επαναπρόσληψη του Προέδρου του Σωματείου μας και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας».