19 ΜΑΗ Φοιτητικές εκλογές

Αυτή είναι η στρατηγική της ΚΝΕ για τις σχολές. Όχι η οργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, όχι η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στις απεργίες, αλλά κάποιοι «νέοι» σύλλογοι που θα υπάρχουν οι «συσχετισμοί», δηλαδή ο απόλυτος έλεγχος από τις δυνάμεις της στις σχολές για συμμετοχή σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, όπως του ΚΚΕ στις 15 Μάη.

Αυτή η στρατηγική παίζει διασπαστικό ρόλο στο κίνημα. Από τη μεριά των ΕΑΑΚ αυτό που μπαίνει ξεκάθαρα είναι η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών στις εργατικές κινητοποιήσεις, να γίνουν οι σχολές ορμητήρια υποστήριξης των απεργιών, να ανοίξει βαθιά η πολιτική κουβέντα για την αντικαπιταλιστική προοπτική. Οι σχολές είναι κομμάτι που θα χτυπηθεί βάναυσα από τα μέτρα του Παπανδρέου και της Διαμαντοπούλου για αυτό η σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα είναι τόσο κρίσιμη.

Οι εκλογές στις 19 Μάη είναι κομμάτι αυτής της μάχης. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τα σχήματα των ΕΑΑΚ με την ψήφο μας, χρειάζεται να τα μαζικοποιήσουμε με την συμμετοχή μας. Αυτή θα είναι η καλύτερη συνέχεια για να κάνουμε πράξη το σύνθημα που κυριαρχεί στις Πανεργατικές «φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», για να νικήσουμε!