ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τριήμερη απεργία

Η απόφασή τους έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα συμπαράστασης από άλλα σωματεία. Μεταξύ των ψηφισμάτων είναι αυτό του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, της Συνέλευσης Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου Τηλεόρασης, του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά και της Επιτροπής των Αφγανών στην Ελλάδα. Συγκινητική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

«Η συμπαράσταση που εκφράζεται ήδη από τόσες μεριές μας αποδεικνύει πως η μάχη που δίνουμε στην Ελευθεροτυπία συμπυκνώνει την συνολικότερη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αλλά και γενικότερα, τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης» μας λέει ο Μωυσής Λίτσης, δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία και μέλος των Financial Crimes. «Όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης έχει πολλαπλούς αποδέκτες και οφέλη. Από την μία μας δείχνει πως δεν είμαστε μόνοι και σπάει τις ψεύτικες δικαιολογίες για μεμονωμένες λύσεις.

Ηγεσίες

Από την άλλη πρέπει να αναγκάσει και τις ηγεσίες του κλάδου να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί δυο μέρες πριν την απεργία η ΕΣΗΕΑ να μην έχει βγάλει ακόμα απόφαση στήριξης. Χρειαζόμαστε συντονισμό σε ολόκληρο τον κλάδο και αυτός δεν μπορεί να προκύπτει όπου και όποτε εργαζόμενοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Η απάντηση θα πρέπει να είναι συνολικότερη.

Η προσπάθειά μας να μπλοκάρουμε τα φύλλα του Σαββατοκύριακου περικλείει μια σειρά από πρακτικά οργανωτικά θέματα που θα τα βρίσκουμε μπροστά μας βήμα το βήμα. Χρειάζεται να δυναμώσουμε την συλλογική μας συνείδηση σαν συνάδελφοι για να μπορέσουμε να κοντράρουμε και όσους ψάχνουν τρόπους να κλείσουν την απεργία είτε θέτοντας ζητήματα νομιμότητας της συνέλευσης είτε θέλοντας να σπάσουν τους εργαζόμενους σε αυτούς που δουλεύουν στο δημοσιογραφικό ή το εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης.

Η μάχη που ξεκινάμε δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα. Επόμενος στόχος είναι να πείσουμε τους συναδέλφους πως πρέπει να συνεχίσουμε. Να κλιμακώσουμε τραβώντας ολόκληρο τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και πείθοντας πως και η επόμενη συνέλευση μετά την απεργία θα πάρει αποφάσεις για την συνέχεια».

Διαβάστε επίσης

ΜΜΕ: Ολοι μαζί για απεργία

ΔΟΛ: Όχι στις περικοπές

Πάγωσαν τα ραδιόφωνα

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Χαράτσια, δίκες, ιδιωτικοποίηση: Εμπρός για απεργία στη ΔΕΗ

Αντίσταση στο σφαγείο της εφεδρείας

Νίκη στους απεργούς στη Χαλυβουργία

Συγκοινωνίες

Από το Μέταλλο μέχρι το ΙΓΜΕ ΚΟΙΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Notos Galleries: Όχι στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία

Ψηφίσμα για το νοσοκομείο Λευκάδας

Κατάληψη στην Coca Cola

Εθνικό Τυπογραφείο

Παρέμβαση στην Amstel Πάτρας

“Κουρεύουν” και τους διαβητικούς