Ψηφίσμα για το νοσοκομείο Λευκάδας

Η λυσσασμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας (ΝΔ) και του αντιπροέδρου του Περιφερειακού κ. Γιαννάτου (ΠΑΣΟΚ), να μη μας επιτρέψουν να το εισηγηθούμε, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση μας για κυβέρνηση τραπεζιτών, πολιτικών και φασιστών που οδηγούν τα νοσοκομεία σε διάλυση, έπεσε στο κενό.

Την εισήγησή μας στήριξε όλη η αντιπολίτευση (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, αντάρτες του ΠΑΣΟΚ) καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας (ΚΚΕ) που ήταν εκεί και τοποθετήθηκε στη συζήτηση.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι πέρασε το ψήφισμα που καταθέσαμε το οποίο είχε ως εξής:

«Μια σειρά από νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα με τον αγώνα των εργαζομένων προσπαθούν να παραμείνουν ανοιχτά και να εξασφαλίσουν ότι η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό θα είναι δημόσια και δωρεάν. Συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων διεκδικεί:

1. Αμεση πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού 2. Δημόσιες κλίνες για κάθε ασθενή. Το ξεπούλημα θαλάμων σε ιδιώτες καταλήγει σε απολύσεις και ιδιωτικό έλεγχο 3. Πλήρη εξοπλισμό του νοσοκομείου σε υλικά και φάρμακα 4. Αμεση στελέχωση του ακτινολογικού και του καρδιολογικού τμήματος καθώς και της μονάδας νεφρού. Όσον αφορά τη μονάδα νεφρού, ζητάμε δημόσια και δωρεάν μετακίνηση των ασθενών με ειδικό όχημα του νοσοκομείου 5. Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες και οι εφημερίες του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού 6. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το συνεργείο σίτισης. Η εμπειρία έχει δείξει πως το κόστος είναι υψηλότερο αλλά και η ποιότητα φαγητού πολύ χειρότερη 7. Καμία συρρίκνωση κλινικών 8. Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή δουλειά 9. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία 10. Δημιουργία Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων και Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας 11. Αμεση ανέγερση του νέου νοσοκομείου με εγγυήσεις για τη δημόσια και δωρεάν λειτουργία του 12. Ταυτόχρονα με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, ζητάμε άμεση επισκευή του σεισμόπληκτου κτιρίου του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου. Ιατρική περίθαλψη στην Λευκάδα συνεχίζει να πραγματοποιείται εδω και μια 10ετια σ' ένα κτίριο έτοιμο να καταρρεύσει με τον επόμενο σεισμό βάζοντας σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς 13. Να μην ισχύσει η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τίθεται εκτός λειτουργίας ο μαγνητικός και αξονικός τομογράφος σε όποια νοσοκομεία έχουν κάτω από 400 κλίνες. Να μην επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα αιμοδοσίας.»

Το ψήφισμα αυτό αποτελεί μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για την συνέχιση των κινητοποιήσεων τόσο τοπικά όσο και σε υγειονομικό επίπεδο, για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Οι συνελεύσεις, οι πρωτοβουλίες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, οι καταλήψεις και οι απεργίες αποτελούν την απάντηση απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Και μπορούμε και θα σταματήσουμε το σφαγείο στο χώρο της υγείας.

Τόνια Λαχανιώτη, Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων

Δήμητρα Καλαντζή, Ειδικευόμενη Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Χαράτσια, δίκες, ιδιωτικοποίηση: Εμπρός για απεργία στη ΔΕΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τριήμερη απεργία

Αντίσταση στο σφαγείο της εφεδρείας

Νίκη στους απεργούς στη Χαλυβουργία

Συγκοινωνίες

Από το Μέταλλο μέχρι το ΙΓΜΕ ΚΟΙΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Notos Galleries: Όχι στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία

Κατάληψη στην Coca Cola

Εθνικό Τυπογραφείο

Παρέμβαση στην Amstel Πάτρας

“Κουρεύουν” και τους διαβητικούς

ΜΜΕ: Ολοι μαζί για απεργία

ΔΟΛ: Όχι στις περικοπές

Πάγωσαν τα ραδιόφωνα