Το φετινό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Μέχρι το Σεπτέμβριο το συνολικό κόστος των συλλαλητηρίων του 2011 για την ΕΛ.ΑΣ υπολογιζόταν στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο η Κερατέα κόστισε 7 εκατομμύρια ευρώ. Το απεργιακό διήμερο 28-29 του Ιουνίου άλλες 800.000 ευρώ.
Τα λεφτά αυτά αφορούν σε μεγάλο μέρος τα εκτός έδρας, τις υπερωρίες, τα έξοδα κίνησης και διαμονής. Αφορούν βέβαια επίσης τα χημικά για τις διαδηλώσεις. Τα 2860 χημικά που έπεσαν στην Αθήνα, μόνο την Τετάρτη 29/6, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας κόστισαν 158.000 ευρώ, προσδιορίζοντας την τιμή του καθενός σε 50 περίπου ευρώ. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΓΑΠ υπολογίζεται ότι προχώρησε στην αγορά 13.000 τέτοιων χημικών. Όπως έχει ήδη καταγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας πολλά από τα δακρυγόνα περιέχουν την απαγορευμένη στις χώρες του ΟΗΕ ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα.
Η αύξηση των δαπανών έχει να κάνει βέβαια με όλα τα κατασταλτικά σώματα που έχουν συγκροτηθεί τα τρία τελευταία χρόνια, όπως η “ΔΙΑΣ” και η“Δέλτα”. Το Νοέμβρη του 2010 η Ομάδα Δίας ενισχύθηκε με 500 αστυνομικούς, καθώς το έργο τους εκτιμήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως «εξαιρετικό», φτάνοντας το συνολικό αριθμό των 2.500. Στο μεταξύ τα νοσοκομεία αδειάζουν από νοσηλεύτριες.

