Δηλώσεις για το συλλαλητήριο 3 Δεκέμβρη

Σήμερα οι μετανάστες παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη ζωή που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Με την αστυνομία δεν έχουμε ελευθερία και επίσης έχουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας διασπάσει και να μας χωρίσει από τους Ελληνες εργαζόμενους. Είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε απαντήσεις απέναντι σε όλα αυτά που κάνουνε.

Αυτό που έγινε στη Νομική πρόσφατα, όπου η αστυνομία μπήκε μέσα στη σχολή καταπατώντας το άσυλο κυνηγώντας τους μετανάστες μικροπωλητές, αποδεικνύει ότι αυτά που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολα αλλά πρέπει να παλέψουμε ακόμα περισσότεροι για να νικήσουμε πάντα παρόντες και πάντα μαζί.

Στις 3 Δεκέμβρη θα είμαστε παρόντες στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και είναι σημαντικό γιατί η δίκη στο ΣτΕ την προηγούμενη μέρα θα κρίνει αν θα έχουμε δικαίωμα στην ιθαγένεια. Ολες αυτές είναι οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, στις οποίες πρέπει να απαντησουμε και θα το κάνουμε από κοινού και θα νικήσουμε.

Μαγιορό, Ενωση Μεταναστών Εργατών


Η 3η Δεκέμβρη είναι για εμάς τους μετανάστες μια πολύ μεγάλη μάχη για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα είμαστε στην Ομόνοια όπως κάναμε στον Ασπρόπυργο, στο Περιστέρι, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω, όπου οι φασίστες έκαναν μεγάλες επιθέσεις, μας χτυπήσανε, μπήκαν μέσα στα σπίτια μας, μας κλέψανε και η αστυνομία έκανε ότι δεν ακούει και δεν βλέπει.

Ο δεύτερος λόγος που θα είμαστε στο συλλαλητήριο είναι για το θέμα της ιθαγένειας. Η Χρυσή Αυγή, το ΛΑΟΣ και όλοι οι ρατσιστές έχουν κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για την ιθαγένεια. Στις 2 Δεκέμβρη θα είμαστε στις 9.30πμ έξω από το ΣτΕ για να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν τα δικαιώματά μας.

Στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας κάναμε ένα πολύ καλό βήμα. Στις 22 Νοεμβρίου ομόφωνα αποφασίσαμε ότι είμαστε κατά της προσφυγής στο ΣτΕ.

Θα συμμετέχουμε μαζί με όλους τους φορείς, την ΟΛΜΕ, τα συνδικάτα, την Πακιστανική Κοινότητα, τη Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, το Asante, όλοι όσοι ζούμε εδώ, στην πλατεία Ομόνοιας για να κερδίσουμε δικαιώματα και σεβασμό.

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας


Ως μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας και της οργάνωσης των μεταναστών δεύτερης γενιάς εδώ στην Ελλάδα «ASANTE», καλούμε όλους τους Έλληνες και μετανάστες να συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια αυτό το Σάββατο. Για να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα στην κοινωνία και στην κυβέρνηση στην οποία τώρα πια συμμετέχουν και οι ακραίοι ως υπουργοί, ότι ο λαός δεν είναι υπέρ της πολιτικής κατά των μεταναστών. Θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία. Θέλουμε μία κοινωνία που να υπάρχει διάλογος, μία κοινωνία που να δίνει δικαιώματα, μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.

Νικόδημος Κινούα Μαϊνά, ASANTE

Διαβάστε επίσης

3 Δεκέμβρη: Ολοι μαζί στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό

Αναχώματα στην ακροδεξιά επίθεση

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές στο συλλαλητήριο

Ηράκλειο

Εκκληση αντίστασης διανοούμενων και καλλιτεχνών – Οχι συγκυβέρνηση με φασίστες