ΞΑΝΘΗ

Στην Diana εκδικάζεται η υπόθεση των 100 και πλέον εργαζόμενων που έχουν παραμείνει απλήρωτοι, αφού ο εργοστασιάρχης Ζερίτης μάζεψε τα κέρδη και τις επιδοτήσεις δεκαετιών και τις επένδυσε στο όνομα των δυο γιων του σε φωτοβολταϊκά.

Στην Αλουμίλ ο βιομήχανος Μυλωνάς, πρόεδρος του ΣΕΒ Β. Ελλάδας αφού έκλεισε το εργοστάσιο της Κομοτηνής απολύοντας 40 και πλέον άτομα, έχει αρχίσει να “κουρεύει” σταδιακά και τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας απολύοντας 5 και 6 εργάτες κάθε εβδομάδα. Στην Γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη η εργοδοσία πέρασε με τρομοκράτηση και επιθέσεις στο Σωματείο -το οποίο δεν ήθελε να αναγνωρίσει- μειώσεις 10% στους μισθούς.

Στο εργοστάσιο Venus, που φτιάχνει καλσόν, αφού δεν υπάρχει σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε συνεχείς πιέσεις και επιθέσεις. Στην ΣΕΚΑΠ υπάρχει πρόταση για αγορά του συνεταιριστικού εργοστάσιου από Πολωνούς επιχειρηματίες.

“Αυτός είναι και ο ρόλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης να οργανώνει την αντίσταση και να συντονίζει την συμπαράσταση δίνοντας μαζί και την προοπτική της νίκης των εργατικών αγώνων. Γι' αυτό και χρειάζεται να στήσουμε την ΕΠΑΣΣ και εδώ όσο πιο πλατιά και ανοιχτά για να μπορούμε να δίνουμε συντονισμένες απαντήσεις στις επιθέσεις των αφεντικών που συνεχώς εντείνονται”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Τζεμαλί Μιλιαζήμ, δάσκαλος από την Ξάνθη.

Να απλώσουμε παντού το απεργιακό μέτωπο

Χαλυβουργία: 3 μήνες απεργία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4ος μήνας επίσχεση στην ΕΛΛΕΝΙΤ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Σούπερ Μάρκετ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΑΒΕΛΟΝ Α.Ε.

ΛΟΥΚΙΣΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε

Goodyear

ΓΙΑΝΝΕΝΑ SPIDER

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΩΔΩΝΗ

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΗΛΠΑΠ

ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζουν στην ΑΒΕΞ

Εφημερίδα Πελοπόννησος

3Ε Εκτυπωτική

NOVOTEL