Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να προτείνει την μονοήμερη απεργία κάτω από την πίεση της βάσης των καθηγητών και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβουλίας Γένοβα που συμμετέχουν στις Παρεμβάσεις θα στηρίξουν στις Συνελεύσεις την πρόταση για την απεργία, αλλά με ανακοινώσεις που διακινούν στα σχολεία τονίζουν ότι η απάντηση από τη μεριά του εκπαιδευτικού κινήματος χρειάζεται να είναι η απεργία διαρκείας και ο συντονισμός με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.Απέναντι στο Ενιαίο Μισθολόγιο, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, στις ελλείψεις καθηγητών, στις ελλείψεις βιβλίων, δεν φτάνει μία μέρα κινητοποίησης, αλλά η 24ωρη απεργία χρειάζεται και μπορεί να είναι η αφετηρία για κλιμάκωση.

Η Συνέλευση των Προέδρων που θα πάρει απόφαση για την απεργία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Την Δευτέρα 30/1 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) και τη στήριξη της ΟΛΜΕ. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν: «Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των  κενών στην εκπαίδευση. Να μπει τέλος στις ελαστικές μορφές εργασίας. Όχι στη μισθολογική καθήλωση των αναπληρωτών».

• Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι δυνάμεις της Αριστεράς μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. Την αντίθετη πορεία ακολουθούν τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η ΔΑΚΕ.

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα παρακάτω, υπάρχει αριστερή πλειοψηφία και στις 5 ΕΛΜΕ, ενώ η ΠΑΣΚΕ κατέρρευσε αφού δεν εκπροσωπείται πλέον σε τρεις ΕΛΜΕ. Η ΔΑΚΕ από τις 1122 ψήφους έπεσε στις 996.

Διαβάστε επίσης

Ο Νόμος - Πλαίσιο δεν περνάει

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Εκλογές στους λιθογράφους

Η μάχη στα ΜΜΕ

Οι απεργοί της INTRACOM DEFENCE συνεχίζουν

ALAPIS

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Τα νοσοκομεία ξεσηκώνονται