Συλλαλητήρια στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με δύο συλλαλητήρια, ένα πρωινό στις 11πμ και ένα απογευματινό στις 5μμ το απόγευμα, χιλιάδες αγωνιστές-τριες θα τιμήσουν και φέτος την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη τη μνήμη του δολοφονημένου από την αστυνομία μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αντίστοιχα, διαδηλώσεις ετοιμάζονται σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην πρωινή συγκέντρωση καλούν ήδη αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Αθήνας. Οι μαθητές Anticapitalista καλούν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στις περισσότερες σχολές για οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή και στα δύο συλλαλητήρια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις για τις 6 Δεκέμβρη, στην Αθήνα, στις 5μμ  στα Προπύλαια, στη διαδήλωση αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και μαζικών φορέων. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες. Με αυτό το τόσο εύστοχο σύνθημα και με άλλα πολλά η νεολαία εξεγέρθηκε τον Δεκέμβρη του 2008, όταν οι σφαίρες της αστυνομικής καταστολής δολοφονούσαν τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μετά από τέσσερα χρόνια το μήνυμα της εξέγερσης είναι ακόμα πιο επίκαιρο.

Ο Δεκέμβρης του΄’08 έδειξε ότι στην εποχή της κρίσης και της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου για να διασωθεί το σύστημα, η αναγκαιότητα της εξέγερσης έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Σήμερα, με την τρικομματική κυβέρνηση, με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο να πυροβολούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά δικαιώματα, ο δρόμος της παλλαϊκής πανεργατικής εξέγερσης για την ανατροπή τους είναι η προοπτική της ελπίδας και της νίκης”.