Εκλογές στους χώρους της Υγείας

Aπό την Κυριακή 9/12 εώς την Πέμπτη 13/12 θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου) οι εκλογές του κλαδικού σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών. (Ώρες προσέλευσης: Κυριακή 9/12 10:00-14:00, Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 10-12/12 12:00-20:00, Πέμπτη 13/12 12:00-16:00).

Στις εκλογές συμμετέχει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών που αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην εκλογική της διακήρυξη: “Το τελευταίο διάστημα και στον κλάδο μας έχουμε πολλούς χώρους που μπαίνουν σε κίνηση, που απεργούν πρώτη φόρα, που αντιστέκονται ακόμα και με τις μορφές της επίσχεσης εργασίας, των καταγγελιών στην επιθεώρηση, των ασφαλιστικών μέτρων σε εργοδότες που οφείλουν δεδουλευμένα...Με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουμε αυτό να συνεχιστεί, να απλωθεί η φλόγα της αντίστασης σε όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς, να μπει όλος ο κλάδος σε έναν αγώνα διαρκείας για την επιβολή της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους εργοδοτικούς φορείς, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, τη συνολική ανατροπή της επίθεσης”!

“Στην ιδιωτική υγεία, όπως και στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με απολύσεις, περικοπές στους μισθούς, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία σε καθημερινή βάση, πέρασμα των εργασιακών σχέσεων στο μεσαίωνα” μας λέει η Λίτσα Μάγειρα, εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική και υποψήφια με την ΑΣΚΥ. “Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε, να μπούμε μπροστάρηδες στον αγώνα και σε αυτήν την κατεύθυνση χρειαζόμαστε ένα δυνατό, μαζικό σωματείο που να οργανώνει τη δράση σε συντονισμό με άλλα σωματεία και εργασιακές επιτροπές”.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου γίνονται εκλογές στο νοσοκομείο Αγία Όλγα για το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχει οργανωμένα το “Νυστέρι-συνεργαζόμενοι” έχοντας το ψηφοδέλτιο με τους περισσότερους υποψήφιους. Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε μόνο ένα υποψήφιο, ενώ τώρα κατεβάζουμε οκτώ. Είναι μια ενδεικτική εικόνα ότι ο κόσμος θέλει να αντιδράσει συλλογικά. Λέμε ότι χρειάζεται να αντισταθούμε στις συγχωνεύσεις σαν και αυτή που γίνεται στο δικό μας με το 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ και σαν παράταξη είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στο 7ο ενάντια στη συγχώνευση. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ, καλούμε όλους τους συνάδελφους να μας στηρίξουν.

Βασίλης Κυριάκης, εργαζόμενος στο Αγία Ολγα

• Συνέλευση την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 11.30 πμ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.