Νέες δράσεις προετοιμάζει ο Συντονισμός Δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, που δημιουργήθηκε στο απεργιακό κύμα ενάντια στις διαθεσιμότητες Μανιτάκη.
“Στην πρώτη συνάντηση που έγινε μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη, συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους Συλλόγους Διοικητικών ΕΚΠΑ, Παντείου και Πολυτεχνείου, τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας, το ΥΠ.ΠΟ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το υπουργείο Εσωτερικών, το ΤΕΕ, το πρώην υπουργείο Οικονομίας”, μας είπε ο Κώστας Πίττας, από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας. “Συζητήθηκαν ο ουσιαστικός ρόλος που έπαιξε ο Συντονισμός μέχρι τώρα για να μπλοκαριστούν οι λίστες με τα ονόματα των εργαζόμενων ΙΔΑΧ αλλά και η αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας του ενάντια στις επιθέσεις που έρχονται (συγχωνεύσεις υπηρεσιών, νέα οργανογράμματα, αναγκαστικές αργίες-πειθαρχικά κλπ).
Με βάση αυτά, συζητήθηκε η συμμετοχή του Συντονισμού στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία -που τελικά οριστικοποιήθηκε για τις 31 Γενάρη- σε συνδυασμό με κάλεσμα αμέσως μετά την κινητοποίηση για συνάντηση συλλόγων - επιτροπών αγώνα - εργαζόμενων που να σχεδιάσει τη συνέχεια του αγώνα. Τέλος μπήκαν ιδεές για την οργάνωση εκδήλωσης, θεατρικής παράστασης, συναυλίας και άλλων δράσεων που θα βάλουν ξανά σε κίνηση τους συναδέλφους. Είναι πρόγραμμα που, με κέντρο την απεργία των νοσοκομείων στις 31/1, χρειάζεται να υλοποιηθεί.
Η επίθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο με συρρίκνωση, σε βαθμό διάλυσης όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, της υπηρεσίας και μείωση του προσωπικού κατά 67%, που προέκυψε αυτές τις μέρες, δείχνει την σημασία του Συντονισμού”.

