19 Γενάρη: Αντιφασιστικά Νοσοκομεία

Αντιφασιστική εκδήλωση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 11/1 στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, ο Σύλλογος του οποίου έχει ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στις 19 Γενάρη με πανό. “Συμμετείχαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μετανάστες εργαζόμενοι και ανένταχτοι συνάδελφοι”, μας είπε ο Κώστας Καταραχιάς αντιπρόεδρος του συλλόγου .

“Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Ντούτε μετανάστρια από την Αλβανία που εργάζεται στο νοσοκομείο ως διερμηνέας, η οποία τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του νοσκομείου αγκάλιασαν τους μετανάστες διερμηνείς και ότι οι ίδιοι νοιώθουν ότι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κατήγγειλε την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να πάτήσει το πόδι της στα νοσοκομεία καθώς και το ρατσισμό της κυβέρνησης που αναγκάζει τους μετανάστες να πληρώνουν διπλάσια νοσήλεια. Τόνισε την ανάγκη δημουργίας επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ μέσα στο νοσοκομείο και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις 19/1. Πολλοί χρεώθηκαν υλικά τα οποία θα μοιράσουμε σε εξόρμηση στο νοσοκομείο μέσα στην εβδομάδα. Επίσης ετοιμάζουμε αντιφασιστικό πανό που θα κρεμάσουμε στο νοσοκομείο ”.

Αντιφασιστική εκδήλωση έγινε την ίδια μέρα και στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. «Συμμετείχαν γιατροί και τεχνολόγοι, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του σωματείου και άλλοι συνάδελφοι και συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι», μας είπε ο Χρίστος Αργύρης που έκανε το άνοιγμα της εκδήλωσης μαζί με τον Γιάννη Σηφακάκη από την ΚΕΕΡΦΑ. «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης άνοιξε το θέμα του πώς χρειάζεται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε μία πιθανή πρόκληση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει αιμοδοσία στο νοσοκομείο. Η ίδια συζήτηση είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες στη συνεδρίαση του σωματείου όπου πήρε απόφαση να συμμετέχει στις 19/1 και να κυκλοφορήσει κείμενο στέλνοντας μήνυμα στους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουμε σαν Πενταμελής της ΕΙΝΑΠ μια πιο αιχμηρή ανακοίνωση την οποία θα τη μοιράσουμε μαζί με το κάλεσμα για τις 19/1, ενώ τη Δευτέρα φτιάχνουμε αντιφασιστικό πανώ και το κρεμάμε από την ταράτσα του νοσοκομείου, που θα καλεί στο μεγάλο αντιφασιστικό ραντεβού».

• Αποφάσεις συμμετοχής στις 19/1 έχουν επίσης πάρει τα σωματεία του Νοσοκομείου Αττικό, Γενικό Πατησίων, Θριάσιου, ενώ ακολουθεί αντιφασιστική εκδήλωση την Τετάρτη 16/1 στο Αγλαΐα Κυριακού.