Η Τάξη μας: Συνεχίζουμε για να τους ανατρέψουμε

Με κάλεσμα για την οργάνωση της απεργίας σε όλα σχολεία κυκλοφορεί το έκτακτο φύλλο της «Τάξης μας», της εφημερίδας των εκπαιδευτικών της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης που συμμετέχουν στις Παρεμβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση η «Τάξη μας» καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 26 Ιούλη στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Συνεχίζουμε για να τους ανατρέψουμε» είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου του έκτακτου φύλλου. Τονίζει ότι το καλοκαίρι που διανύουμε δεν έχει καμιά σχέση με κανένα προηγούμενο αφού σημειώνονται απανωτές εργατικές ανταρσίες από την εκπαίδευση ως τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις. Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η απεργία διαρκείας μόλις ανοίξουν τα σχολεία με απεργιακές επιτροπές παντού και συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Το νέο τεύχος είναι διακοσμημένο με ένα επίκαιρο σκιτσάκι με την υπογραφή της Mitsi 13, ενώ υπάρχουν ανταποκρίσεις από τις κινητοποιήσεις που υπάρχουν στην περιφέρεια.

Η Δώρα Κιντή γράφει για τις δράσεις των τελευταίων εβδομάδων στα Χανιά όπου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία αξιοποιούν ως κέντρο αγώνα ετοιμάζοντας την απεργία για το Σεπτέμβρη. Ο Βασίλης Λουκάς γράφει για τους κοινούς αγώνες εκπαιδευτικών και κατοίκων της Ικαρίας, ενώ ο Λεωνίδας Κοκκόλης για την δράση σε Κω και Κάλυμνο. Τέλος, υπάρχει ανταπόκριση από τις μαχητικές κινητοποιήσεις στην Πάτρα. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το φύλλο της «Τάξης μας» στη διεύθνση http://i-taksi-mas.blogspot.gr/