Πικετοφορία στον Ταύρο

Συγκέντρωση- πικετοφορία την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 7μμ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας είναι η πρώτη απάντηση ενάντια στις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στον Ταύρο. Συγκεκριμένα την Παρασκεύη 12/7, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, φασίστες που αρχικά παρουσιάστηκαν σαν αστυνομικοί τραμπούκισαν και λήστεψαν μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινδία, ενώ η αστυνομία αντί να συλλάβει τους φασίστες προσπάθησε να αποτρέψει τους μετανάστες να υποβάλλουν μήνυση. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Ταύρου-Θησείου την Πέμπτη 18/7.

“Στη σύσκεψη συμμετείχαν γύρω στα 50 άτομα κυρίως μετανάστες από το Πακιστάν, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, μας είπε ο Δημήτρης Τσώλης. “Οι μετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στον Ταύρο τόνισαν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν πρόβλημα και ότι χρειάζεται να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να σταματήσουμε τους φασίστες. Από την πλευρά της ΚΕΕΡΦΑ φέραμε τα παραδείγματα του αντιφασιστικού κινήματος σε άλλες γειτονιές που κατάφερε μέσα από τη μαζική και ενωτική δράση να τους αναγκάσει να σταματήσουν να τρομοκρατούν ντόπιους και μετανάστες. Από την πλευρά των συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός του εργατικού κινήματος και ότι πρέπει να τους απομονώσουμε. Παρών στη σύσκεψη ήταν ο αντιδήμαρχος Πέτρος Δημητρίου που δήλωσε με την παρουσία του τη στήριξη στην πρωτοβουλία μας. Ολοι συμφωνήσαμε ότι η πικετοφορία θα είναι το πρώτο βήμα και ότι χρειάζεται να δοθεί συνέχεια με ένα μεγαλύτερο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό γεγονός το επόμενο διάστημα”.

“Στο Ταύρο της προσφυγιάς και των εκτλεσμένων αγωνιστών από τους ναζί στην κατοχή δεν χωρούν οι νεοναζί. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, την αριστερά, τον δήμο του Ταύρου, να καταδικάσουν την επίθεση”, αναφέρει το κάλεσμα της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ.