Ψήφιση πολυνομοσχέδιου

Σε μια οργισμένη και πολύωρη πολιορκία της Βουλής, την ώρα που ψηφιζόταν το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης-τρόικας, προχώρησαν χιλιάδες διαδηλωτές την Τετάρτη 17 Ιούλη το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.

Στο κέντρο της κινητοποίησης ήταν οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι εκπαιδευτικοί που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας -από την Πέλλα, την Καβάλα, τη Μεσσηνία, την Εδεσσα, την Αιτωλοακαρνανία, την Καστοριά, την Πάτρα, τον Εβρο, την Ηλεία, τη Βοιωτία, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πιερία, τις Σέρρες, τη Καρδίτσα, την Εύβοια, την Αργολίδα και μια σειρά ακόμα περιοχές.

“Είμαστε σχολικοί φύλακες από τη Βέροια και ήρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το σοκ που μας προκάλεσαν”, μας είπε η Νάντια, “Μας διώξανε μέσα σε μια νύχτα από τη δουλειά μας. Έτσι, σε ένα βράδυ μάθαμε ότι μας πετάνε από το Δήμο. Όλος ο κόσμος εδώ έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Αύριο μεθαύριο δεν θα έχουμε ούτε για τα απαραίτητα. Στο Δήμο της Βέροιας μιλάμε για 21 φύλακες που μένουν άνεργοι, δηλαδή για 21 άνεργες οικογένειες, που όμως θα αυξηθούν αφού σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο θα υπάρξει κόσμος και από άλλες υπηρεσίες και θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η μάχη. Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε”.