Όλοι μαζι στη Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης

Ο λόγος που ο Σαμαράς, και πριν από αυτόν ο Παπανδρέου, έχουν υποβαθμίσει την παρουσία τους στη ΔΕΘ εξηγείται. Οχι μόνο γιατί δεν έχουν πια τι να υποσχεθούν, αλλά κυρίως γιατί ενώ η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης ξεκίνησε σαν ένα θεσμός των από πάνω που έδινε τον τόνο και τις κατευθυντήριες γραμμές για την άρχουσα τάξη, έχει τελικά εξελιχθεί σε μια ετήσια διαδήλωση που δίνει τον τόνο της αντίστασης.

Πέρυσι οι “χαμηλοί τόνοι” είχαν να κάνουν με την προσπάθεια της μόλις σχηματισμένης τρικομματικής κυβέρνησης να ξεκινήσει με τους λιγότερους δυνατούς τριγμούς τη στροφή απαγκίστρωσης από τις προεκλογικές υποσχέσεις της “αναδιαπραγμάτευσης” στις νέες μνημονιακές επιθέσεις. Φέτος, όμως, είναι φανερό, ότι αυτό που κυριαρχεί είναι ο τρόμος ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει η αφετηρία μιας άμεσης Ανατροπής.

Σε αυτήν την εκτίμηση δεν συντελούν μόνο οι αποφάσεις δεκάδων συνδικάτων, από τους εργαζόμενους στα Αμυντικά Συστήματα και την ΕΥΑΘ μέχρι την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα σχολεία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Ήδη μια σειρά από Εργατικά Κέντρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη βάζουν πούλμαν και ετοιμάζουν μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, ενώ στην ίδια τη Θεσσαλονίκη έγινε την περασμένη Τετάρτη κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών, νοσοκομείων, ΕΡΤ3 και άλλων κλάδων, για να συζητήσουν και να οργανώσουν το συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Συντελεί κύρια το γεγονός ότι η πλατιά βάση των χιλιάδων εργαζομένων και απολυμένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, επιδιώκοντας να φύγουν κυβέρνηση, μνημόνια και τρόικα εδώ και τώρα σαν το μόνο εργαλείο για να σταματήσουν οι απολύσεις, να μείνουν ανοιχτά σχολεία και νοσοκομεία, να μπει φρένο στα αρπακτικά της αγοράς.

Οι προτάσεις για ξεκίνημα απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας αμέσως μετά την κινητοποίηση στη ΔΕΘ που τέθηκαν από εκπρόσωπους ομοσπονδιών, δηλαδή από τα ψηλότερα κλιμάκια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 26 Αυγούστου, αντανακλούν την τεράστια οργή και πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη βάση, μέσα στον κόσμο.

Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη διαδήλωση της ΔΕΘ -στις 7 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου- είναι ένα βήμα για να αναδείξουμε αυτή τη διάθεση οργανώνοντας τη συμμετοχή και συνεχίζοντας από τα κάτω με μαζικές συνελεύσεις και απεργίες διαρκείας μέχρι τη νίκη. Ολοι στη Θεσσαλονίκη.
Ανοιχτή εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

“Για τη νίκη των εργατών, για την ανατροπή της κυβέρνησης”

Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, 12μεσ. ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Συμμετέχουν εργαζόμενοι από ΕΡΤ, Νοσοκομεία, Σχολεία και άλλους χώρους