Θεσσαλονίκη: Συνελεύσεις υγειονομικών

Μετά από μία εβδομάδα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τη δράση μας και να τους τρέψουμε σε άτακτη φυγή. Και στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23/8 έγινε η πρώτη προσπάθεια να συντονιστούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που θέλουν να δώσουν τη μάχη για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να μην φύγει κανένας εργαζόμενος, μέσα από την πρωτοβουλία για την δημιουργία συντονιστικού των νοσοκομείων.

Εργαζόμενοι από το ΙΚΑ Παναγία, το Λοιμωδών και το ΨΝΘ συζήτησαν για τον συντονισμό του αγώνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις μέσα από επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο που θα οργανώνουν τη μάχη. Μέσα στην εβδομάδα και ενόψει της απεργίας της Πέμπτης πραγματοποιούνται συνελεύσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι οποίες θα συζητήσουν την οργάνωση των απεργιών και την προοπτική κλιμάκωσης με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις στα νοσοκομεία που απειλούνται με κλείσιμο.

Η επόμενη συνάντηση της πρωτοβουλίας για την δημιουργία συντονιστικού των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/8 μετά την απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων. Το σωματείο εργαζομένων του ΙΚΑ Παναγία οργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 27/8 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Όποιο νοσοκομείο απειλείται με κλείσιμο χρειάζεται να το καταλάβουμε και να το μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα όπως έκαναν και κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Η απεργία διαρκείας και ο συντονισμός των εργαζόμενων στα νοσοκομεία με τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους, είναι μονόδρομος και μπορεί να είναι το τέλος αυτής της σάπιας κυβέρνησης στέλνοντας αυτούς και τα μνημόνιά τους στον αγύριστο.