Ο Γεωργιάδης κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή

Ο υπουργός Υγείας την ίδια στιγμή που κλείνει τα νοσοκομεία και πετά 1800 εργαζόμενους στην ανεργία, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, βάζοντας στο στόχαστρο τους μετανάστες. Ο Άδωνης Γεωργιάδης ζήτησε με εμπιστευτικό έγγραφο που απέστειλε στα μέσα Αυγούστου στις διοίκησεις των νοσοκομείων, να ενημερωθεί για την κίνηση στα νοσοκομεία, τις ημέρες νοσηλείας των μεταναστών, το αντικείμενο νοσηλείας τους, αλλά και το κόστος της. Στόχος του είναι να απαγορεύσει την είσοδο των μεταναστών χωρίς χαρτιά στα νοσοκομεία όλης της χώρας και απαιτεί από τους διοικητές να του απαντήσουν μέχρι τις 28/8.

Την ίδια στιγμή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου παραπέμπονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου για την αποτροπή της εθελοντικής αιμοδοσίας που είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η «Χρυσή Αυγή» και η οποία καλούσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Αυτό έγινε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων "Στις 27 Απρίλη 2013 η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», παραβιάζοντας ακόμη και την υπάρχουσα νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία που δεν επιτρέπει καμιά φυλετική διάκριση στην εθελοντική αιμοδοσία. Με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε για άλλη μια φορά το φασιστικό, ρατσιστικό της πρόσωπο, το στόχο της να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση φυλετικά κριτήρια, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται και το αγαθό της υγείας, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλέμπορους.

Οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι φορείς του μαζικού κινήματος αντέδρασαν μαζικά και σε πολλές περιπτώσεις, με την μαζική συμμετοχή τους ματαίωσαν τις φασιστικές φιέστες των νεοναζιστών και δεν επέτρεψαν να περάσει ο ρατσισμός στην εθελοντική αιμοδοσία «Μόνο για Έλληνες».

Η μαζική ανταπόκριση φορέων και του σαμιακού λαού ματαίωσε την αιμοδοσία της ρατσιστικής φασιστικής «χρυσής αυγής» με όρους. Ύστερα από σχετική αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείο Σάμου κας Σίδερη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Διώξεις

Σοβαρές ευθύνες φέρουν η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και οι διωκτικές αρχές της Σάμου που, αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαραχτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας".

Ο Γεωργιάδης όπως και όλοι οι προηγούμενοι μνημονιακοί υπουργοί Υγείας, προσπαθούν παράλληλα με την επίθεση στη δημόσια υγεία να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου. Ο Λοβέρδος είχε αποκαλέσει τους μετανάστες “υγειονομικές βόμβες” ενώ το Νοέμβρη του 2012 με κοινή υπουργική απόφαση είχε αποφασιστεί ο διπλασιασμός των νοσηλείων για τους μετανάστες. Τώρα που ετοιμάζονται να πενταπλασιάσουν το εισιτήριο για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία από 5 στα 25 ευρώ, προσπαθώντας να εξαναγκάσουν τους φτωχούς να πληρώνουν για να γίνουν καλά, ξαναπαίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να στρέψουν την οργή του κόσμου κατά των μεταναστών. Έτσι καλλιεργούν ρατσιστικό κλίμα, επιβάλλοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγή. Γι' αυτό ο Αδωνης Γεωργιάδης κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή στελνοντας στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που τους πετάνε εξω από τα νοσοκομεία.

Ομως οι εργαζόμενοι που παλεύουν για “δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο”, όπως λέει χαρακτηριστικά το ανάλογο σύνθημα, έχουν τη δύναμη να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά για όποιον τα έχει ανάγκη και να στείλουν και τον Αδωνη Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του της Χρυσής Αυγής στον αγύριστο.