Τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά

Στη συγκέντρωση μαζική ήταν η παρουσία των νοσοκομείων όπως το Σισμανόγλειο, το 7ο ΙΚΑ-Αγία Όλγα, το Λοιμωδών, το Αμαλία Φλέμινγκ, η Πολυκλινική. Ήταν εκεί με τα πανό τους το Συντονιστικό Νοσοκομείων, ο Αγ. Σάββας, το Γενικό Πατησίων, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ, το Θριάσιο, το Αττικό. Tο παρών έδωσαν επίσης με τα πανό τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του Υπουργείου Γεωργίας.

«Αυτή τη στιγμή με εντολή του υπουργείου διώχνουν τους ασθενείς από το νοσοκομείο», μας είπε η Γεωργία Γιαννακούλια από το νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα. «Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το Νοσοκομείο της Νίκαιας και το Αττικό στα οποία ήδη οι ασθενείς στοιβάζονται στα ράντζα και αν βγει το νοσοκομείο από την εφημερία, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να μην τους αφήσουμε να μας κλείσουν το νοσοκομείο».

«Σήμερα ήρθαμε για να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης στα νοσοκομεία», μας είπε ο Βασίλης Σαλτερής. “Και στο υπουργείο Γεωργίας βαφτίζουν τις διαθεσιμότητες κινητικότητα και εφεδρείες. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι απολύσεις. Γι’ αυτό θα είμαστε μαζί με όποιον αντιστέκεται για να μην περάσουν. Εμείς προχωράμε σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 27 και 28 Αυγούστου, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας μας. Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις και την Πέμπτη συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το θέμα είναι να κλιμακώσουμε όλοι μαζί. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε».

Ο υπουργός υγείας Γεωργιάδης εξαπέλυσε νέο κύμα χυδαίων ψεμάτων κατά των κινητοποιήσεων. Τη Δευτέρα 26/8 είπε στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής, μέσω του Μέγκα: “έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο”, προσθέτοντας μάλιστα ότι: “οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζόμενους, αλλά από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.

Δύο μέρες πριν, είχε κάνει “έφοδο” στο Αμαλία Φλέμινγκ, βάζοντας στοιχήματα με τους εργαζόμενους ότι δεν θα απολυθούν, απλά θα μετακινηθούν. “Εκεί που ετοιμάζονταν για τις σχετικές δηλώσεις μαζεύτηκαν εργαζόμενοι από το ΔΣ του σωματείου και όσοι δούλευαν εκείνη την ώρα αλλά και ασθενείς και συνοδοί που πήραν είδηση από τις φωνές και του χάλασαν την επικοινωνιακή σούπα” ανακοίνωσε το Σωματείο του Αμαλία Φλέμινγκ.

• Η επιστολή που έστειλε ο υπουργός υγείας προς τον Δήμαρχο Θήρας στην οποία αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης χτυπά καμπανάκι για το μέλλον και των νοσοκομείων της επαρχίας. Την Τετάρτη 28/8 τα σωματεία στα νοσοκομεία Χίου, Μυτιλήνης, Λήμνου, Ικαρίας, Σάμου μαζι με τις τοπικές Ενωσεις Γιατρών, πραγματοποιούν κοινή στάση εργασίας 8πμ με 1μμ με αποκλεισμό των ταμείων και στις 11πμ συγκεντρωσεις στα νοσοκομεία.

• Επίσης την ίδια μέρα στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται στις 10.30πμ, πανελλαδική σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.


Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ - Νοσοκομεία κοινός αγώνας

Θεσσαλονίκη: Συνελεύσεις υγειονομικών

Σύσκεψη Συντονιστικού Σωματείων: Πρόταση για 48ωρη απεργία και κλιμάκωση με διαρκείας

Αμ. Φλέμινγκ - Σισμανόγλειο

Ο Γεωργιάδης κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή