ΕΡΤ Νέο κύμα συμπαράστασης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων και συμπαραστατών στη συνέλευση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 23/8 στην ΕΡΑ Πάτρας (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν για περισσότερα από 300 άτομα). Στη συνέλευση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το άπλωμα της συμπαράστασης, την περιφρούρηση, το άνοιγμα του χώρου της ΕΡΑ και του προγράμματός της ώστε “να καταστεί η ΕΡΑ Πάτρας γενικότερα ΕΣΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μέσω της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών για κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται ενώ το προαύλιο να γίνει ανοικτός χώρος συναντήσεων-συζητήσεων και για όσες ομάδες ανέργων, εργαζόμενων, ημιαπασχολούμενων δεν έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής”.

“Στη συνέλευση υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να δράσει εξώστρεφα για να μεταφέρει παντού τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΑ”, μας μετέφερε η Ράνια Κούτσικου από τον πυρήνα του ΣΕΚ στην Πάτρα. “Στην τοποθέτησή μας ως Εργατική Αλληλεγγύη, επιμείναμε στην ανάγκη για συντονισμό με τα σωματεία που βγαίνουν σε απεργία, όπως τους καθηγητές, καθώς και στην ενίσχυση του απεργιακού ταμείου”. Νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/8.

Σε σύσκεψη στο Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής καλούσε το συντονιστικό των “υπό κατάργηση” οργανισμών, την Τρίτη 27/8 το μεσημέρι, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη τυπωνόταν. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η δρομολόγηση ενός άμεσου αγωνιστικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της κυβέρνησης και της Τρόικας. “Ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, στους άλλους φορείς του δημοσίου, στην Υγεία, την Παιδεία και τους Δήμους είναι κοινός”, αναφέρει μεταξύ άλλων το συντονιστικό στο κάλεσμά του ενώ ήδη καλεί στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29/8 πιέζοντας και τη ΓΣΕΕ να εξαγγείλει απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, ο συντονισμός των εργαζόμενων της ΕΡΤ3 με ΕΛΜΕ, Διδασκαλικούς Συλλόγους, ΟΤΑ και Υγειονομικούς καλεί σε διαδήλωση από το άγαλμα Βενιζέλου προς το κτίριο της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 29/8, στις 7μμ.


Όχι στην απεργοσπασία

Στον αγώνα ενάντια στις πιέσεις του Καψή και την απεργοσπασία έχουν ριχτεί οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Εργατικής Αλληλεγγύης που εργάζονται στην ΕΡΤ. Σε προκήρυξή που κυκλοφόρησαν και μοιράζεται μαζικά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ καλούν τους συναδέλφους: “...που κάτω από τις όποιες πιέσεις έκαναν αίτηση στο μεταβατικό έκτρωμα, να αρνηθούν να υπογράψουν και μην πάρουν μέρος στο έκτρωμα της ΔΤ. Τους καλούμε να μην γίνουν απεργοσπάστες. Να αρνηθούν να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της τρόικας, για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να μην αποδεχθούν να δουλεύουν για ψίχουλα με δίμηνες συμβάσεις κάνοντας “το λαγό” για την επιβολή των μέτρων της τρόικα, του Σαμαρά και της παρέας τους. Η θέση τους δεν είναι με τους τροϊκανούς δηλωσίες, είναι μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται. Ήδη τα ψέματα αποδομούνται συνεχώς και πολλοί που πίστεψαν ότι στην ΔΤ μπορούσαν να εξασφαλίσουν σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθό, διαψεύδονται (όπως προειδοποιούσαμε) και επιστρέφουν πίσω στην ΕΡΤ.”

Στην προκήρυξη προτείνεται ένα ολόκληρο πρόγραμμα δράσης και συντονισμού με συνδικάτα εργαζομένων.

“Να πολιορκήσουμε τη ΔΤ, το “άντρο της ανομίας” που έχουν στήσει ο Κεδίκογλου και η παρέα του, οργανώνοντας μαζί με όλα τα συνδικάτα μαζική κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις τους. Και μία και δύο και όσες φορές χρειαστεί, για να σπάσουμε όλα τα συνδικάτα μαζί τον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό.

Να απαιτήσουμε από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του ΤΥΠΟΥ (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΠΤΥΜ) να ανοίξουν ξανά τον χορό των κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ για αλληλεγγύη στην ΕΡΤ και τσάκισμα της κυβερνητικής προσπάθειας.

Να οργανώσουμε στο προαύλιο της ΕΡΤ εκδηλώσεις για την Υγεία, την Παιδεία, τις συγκοινωνίες, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών.

Να οργανώσουμε ξανά εξορμήσεις και εκδηλώσεις, σε εργατικούς χώρους και γειτονιές δίνοντας το μήνυμα του αγώνα μας και ενισχύοντας το απεργιακό μας ταμείο” προτείνουν μεταξύ άλλων.


Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης στην ΕΡΤ 30/8