Υπ. Οικονομικών: Με απεργίες και καταλήψεις

Επίσης, προτείνει στην ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε «κατάληψη όλων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδιαίτερα όσων εμπλέκονται σε διαδικασίες που σχετίζονται με την επιλογή εργαζομένων που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα (π.χ. Διευθύνσεις προσωπικού κλπ)».

Ακόμα, καλεί τους εργαζόμενους στις Εφορίες να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν τη μαζική τους συμμετοχή στην διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη με ιδιαίτερη έμφαση στις Εφορίες που βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται υπό απόλυση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 7πμ έξω από το Υπουργείο. Συμμετοχή είχαν εργαζόμενες στις Υπηρεσίες του Υπουργείου από διάφορες πόλεις, από την Καλαμάτα, την Καρδίτσα, το Βόλο, την Κόρινθο. Μαζί τους βρέθηκαν για συμπαράσταση και εργαζόμενοι από τις Εφορίες παρά το γεγονός ότι η ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν είχε καλέσει ούτε στάση εργασίας. Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στις Εφορίες βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών με πανό.

Η Μαρία Μυλοποταμιτάκη, καθαρίστρια στην Α’ ΔΟΥ Αθήνας δήλωσε στην ΕΑ: «Λένε ότι πρέπει να φύγουν άτομα από το δημόσιο. Αρχίσανε την πρώτη διαθεσιμότητα, δωδεκάμισι χιλιάδες άτομα πρέπει από κάπου να φύγουν. Πιάσανε τα Υπουργεία, μια εύκολη δεξαμενή ήταν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και στην πρώτη φάση φεύγουμε εμείς που είμαστε και τετράωρες, αορίστου χρόνου και μπήκαμε με το διάταγμα Παυλόπουλου.

Εμείς ξέρουμε ότι θα φύγουν 450 άτομα, το Υπουργείο λέει 600 σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν χρειάζεται μόνο μία κινητοποίηση, ούτε δέκα ή εκατό άτομα έξω από το Υπουργείο, αυτό χρειάζεται να κατέβει όλος ο κόσμος στους δρόμους. Με απεργία διαρκείας όχι μόνο σε αυτό το Υπουργείο, παντού. Να βγει ο κόσμος και να διεκδικήσει και τη δουλειά και τη ζωή του, και τη ζωή των παιδιών του».