Φοιτητές και Πανεπιστημιακοί: Δεν μας τρομάζουν οι εισβολές του Δένδια

Οι μπάτσοι με μια ολόκληρη επιχείρηση έκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και εισέβαλλαν με σκυλιά σε αριστερά κι αντιεξουσιαστικά στέκια εντός της σχολής. Παρουσίασαν μάλιστα, θριαμβευτικά τα φοβερά τους ευρήματα σε βίντεο που κυκλοφόρησε το υπουργείο ΠροΠο. Κράνη και σημαίες ήταν το φοβερό οπλοστάσιο που ανακάλυψαν. Δεν δίστασαν μάλιστα να βάλουν για ακόμη μια φορά τη ρατσιστική τους πινελιά, συλλαμβάνοντας άστεγους μετανάστες που φιλοξενούνταν στο στέκι των ΕΑΑΚ.

“Οι φασίζουσες δηλώσεις Κεδίκογλου περί «χώρων προετοιμασίας παράνομων ενεργειών» δείχνουν καθαρά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καταστολή και η πειθάρχηση του μαχόμενου πανεπιστημιακού και φοιτητικού κινήματος. Ενοχλεί τις κυρίαρχες δυνάμεις εδώ και δεκαετίες, από τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι τους σημερινούς αγώνες ενάντια στην μνημονιακή καταστροφή, ότι τα Πανεπιστήμια είναι χώροι όπου γεννιούνται κινήματα και πλάθονται συνειδήσεις με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δικτύου Πανεπιστημιακών.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΕΑΑΚ δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται: “Οι χώροι των πανεπιστημίων αποτελούσαν πάντα κέντρα αντίστασης και αγώνα, και αυτό είναι που τους φοβίζει. Τα μόνα “άσυλα ασυδοσίας” που οραματίζεται ο κύριος Κεδικογλου είναι το μέγαρο Μαξίμου και τα Υπουργεία τους. Το άσυλο δεν θα μπορέσουν ποτέ να το καταργήσουν γιατί ζει μέσα στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, των εργαζομένων, των ανέργων και όλων όσων αγωνίζονται για να ανατρέψουν κυβέρνηση και Τρόϊκα που μέρα με την μέρα μας κλέβουν τις ζωές μας.

Ο νόμος που η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει σε κάθε σχολή με την συνοδεία των ΜΑΤ, όπως μας δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα πάρει την απάντηση που του αναλογεί από το φοιτητικό κίνημα. Το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα που στάθηκε αντιμέτωπο πριν 40 χρόνια με τα τανκς στην πύλη του Πολυτεχνείου δεν έχει τίποτα να φοβάται γιατί και πάλι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο, τα τρία χρόνια παρατεταμένων αγώνων του ελληνικού λαού τον έχουν στείλει στα κυβερνητικά επιτελεία. Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καλεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις ώστε κάθε φοιτητής, νεολαίος και εργαζόμενος αυτή τη στιγμή να σηκώσει κεφάλι και να ανατρέψει κυβέρνηση και Τρόικα μαζί με την πολιτική τους!”