Να αθωωθούν Σ. Μιχαήλ, Κ. Μουντζούρης

Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν ο ναζί βουλευτής Παναγιώταρος, η γνωστή φυγόδικος Θ. Σκορδέλη και άλλα μέλη της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Aγίου Παντελεήμονα. Στην αναφορά κατηγορείται το σύνολο της ελληνικής αριστεράς, από οργανώσεις της ANTAPΣYA μέχρι την KOA του KKE και τον ΣYPIZA Eξαρχείων. Aπό το πλήθος των κατηγορουμένων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Aθήνας επέλεξε δύο.

“Είναι η εβραϊκή καταγωγή του Σάββα Mιχαήλ ή Σαμπετάι Μάτσα. Eίναι ο βαθύς αντισημιτισμός και ρατσισμός που ωθεί το συνονθύλευμα των παρακρατικών ναζιστών και τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους σε αυτή τη δίκη”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΕΚ σημειώνοντας εύστοχα την αρνητικά εκκωφαντική σιωπή που τηρεί δημόσια το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας (ΚΙΣΕ).

Εκατοντάδες προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο δηλώνουν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ αυτών ο Αλαίν Μπαντιού, ο Μισέλ Λεβί, ο Tάρικ Άλι, o Iβάν Λεμέτρ, ηγετικό στέλεχος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝPA) της Γαλλίας, ενώ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ο Νότης Μαυρουδής, ο Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου διευθυντής στο ΨΝΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, και χιλιάδες άλλοι ενώνουν τις φωνές τους για να απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών.

“Η ΚΕΕΡΦΑ θα σταθεί στο πλευρό των αντιφασιστών αγωνιστών και καλεί τόσο στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 3 Σεπτέμβρη όσο και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν”, τόνισε ο Πέτρος Κωνταντίνου κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολυτεχνείο για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων για την υπόθεση των διώξεων.

“Εμείς δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε ούτε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αυτή τη ναζιστική συμμορία. Με ένα μεγάλο μαζικό ενωτικό κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, με κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών θα διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά”, τονίζεται στην ανακοίνωση/καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “την πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη το σύντροφο Σάββα Μιχαήλ και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη” ύστερα από μηνύσεις των ναζί.

Εκτός από την κινητοποίηση που οργανώνεται έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12 το μεσημέρι την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε διάφορα σημεία της χώρας καθώς και έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία όπως αυτή που οργανώνεται έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο το Σάββατο 31/8 στη 1 το μεσημέρι.