Σχολικοί φύλακες: Καραβάνι ανατροπής

“Το Καραβάνι Ζωής, Ρήξης & Ανατροπής, είναι στα χνάρια της μεγάλης πεζοπορίας των 560 χλμ, που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο όταν επί 25 μέρες περπατούσαμε στην Εθνική οδό” μας είπε ο Μανώλης Σταθόπουλος, σχολικός φύλακας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. “Ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη ως μια κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων αλλά αγκαλιάστηκε από πάρα πολλές συλλογικότητες, γιατί νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε μόνοι μας σε αυτή την κρίση. Η ΕΡΤ 3 είναι η αγκαλιά μας, είναι το σπίτι μας στη λεωφ.Στρατού. Εδώ κι αρκετούς μήνες είμαστε οι φύλακες άγγελοι της ενημέρωσης, της ΕΡΤ 3 που μένει ζωντανή κι έχουμε πλέριο βήμα. Έχουμε μαζί μας τους απεργούς της Κόκα Κόλα που κάνουν ηρωικό αγώνα. Τους αγωνιστές του 'SOS Χαλκιδική' που παλεύουν ενάντια στο έγκλημα της εξόρυξης από τους χρυσοθήρες. Είναι μαζί μας οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες. Αγκάλιασαν όλοι αυτή την κινητοποίηση”.

“Πιο δυνατές”

Από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της διαδήλωσης ήταν η υποδοχή τους από καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με το σύνθημα 'Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών είναι η απάντηση των καθαριστριών'. “Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή” μας είπε η Δήμητρα Μανώλη, από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. “Το αίμα μας μπορεί να μας το πάρουν στο δρόμο. Τη δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να τους τη χαρίσουμε. Συνεχίζουμε λοιπόν. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατές”. (Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση πληκτρολογώντας tinyurl.com/nwj599b)

Οι κινητοποιήσεις των σχολικών φυλάκων συνεχίστηκαν σε καθημερινή βάση και τις επόμενες ημέρες με διαρκή παρουσία στην πλατεία Κλαυθμώνος, που λειτουργεί ως κέντρο αγώνα για τους διαθέσιμους και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αυτή της Τρίτης 18/2, που αντιμετώπισε την επίθεση των ΜΑΤ.